Петък, 10 Юни 2016 11:02

Благоевград - домакин на Годишните музикални награди на БГ Радио


До най-очакваното музикално събитие - Годишните музикални награди на БГ Радио остават броени дни. Церемонията ще се проведе на 18 юни, събота от 22 ч. на площад "Георги Измирлиев" в Благоевград. Водещ на церемонията ще бъде Рафи.

В деня на събитието БГ Радио подготвя специално изнесено студио - "Преди  да изгреят звездите", в което ще направи слушателите си съпричастни към вълненията и подготовката за зрелищното събитие с директно излъчване от площад Георги Измирлиев.

От сцената на Годишните Музикални Награди в Благоевград ще прозвучат утвърдени хитове и най-нови проекти на любимите артисти на България. Всички ще пеят любимите си песни, заедно с Графа, Криско, Рафи, Михаела Маринова, Невена Пейкова и Steven Achikor, а Поли Генова ще изпълни „If love was a crime“, облечена в оригиналния си сценичен костюм от Евровизия.

За първи път на публиката ще бъдат представени пет чисто нови песни от Pavell & Venci Venc‘, Лора Караджова и Бобо, Михаела Филева и Искрен Тончев – Iskrata, DARA, VenZy, Ники Бакалов и Виктория Георгиева.

БГ Радио цени традициите в бългаската музика и на церемонията в Благоевград ще бъдат представени най-големите класики на група ТАНГРА, след 30 години, отново заедно със Стенли, както и изпълнение на PENDARA ETHNO PROJECT, заедно с Ансамбъл "Пирин".

Още един повод за гордост ще поднесат момичетата от националния отбор по художествена гимнастика, ансамбъл девойки, със съчетание под съпровода на „Ако си дал” на Емил Димитров, с което ще се съзстезават за страната ни на международни първенства.

Звездите на българската музика ще греят още по-ярко на зрелищната сцена в Благоевград на 18 юни, а НОВА ТВ ще излъчи цялата церемония на 19 юни.

До 17 юни в полунощ тече  вторият етап от гласуването за Годишните Музикални Награди 2016. И тази година финалистите ще бъдат избрани изцяло и единствено от слушателите на радиото на www.bgradio.bg. Имената на победителите във всяка една от деветте категории ще станат ясни на Церемонията в Благоевград.