Сряда, 11 Април 2018 15:19

MIRY търси вътрешната си свобода


Темата за борбата с вътрешните демони и възможността за свободата на духа намира продължение в новото музикално предизвикателство на Мирян Костадинов – MIRY.
Само няколко седмици след официалната премиера на клипа и песента “Inner Demons”, един от най-обещаващите български изпълнители прави своя реплика към тях с една оригинална и рядко използвана у нас музикална форма – “spoken word”.

Какво се крие зад жанра „spoken word” – това е и поезия със сила, а също и официална категория в наградите „Грами“, която се връчва за поезия, аудио книги и оригинални истории.“Spokenword” eизпълнителско изкуство, което се основава на думи и се фокусира върху естетиката на словото и интонацията, както и върху модулацията/флексиятана гласа. Това е "убежище", което включва всякакъв вид рецитирана поезия, включително хип-хоп, джаз поезия, поетични импровизации, традиционни поетични четения идори комедийни монолози и проза

В своята рецитирана поезия, Мирян Костадинов – MIRY отново търси отговор на въпроса за вътрешната свобода: “Ние не вярваме, че притежаваме необходимите качествата за успех, а всъщност всеки един от нас има капацитета да постигне всичко, за което мечтае, стига да осъзнае правилния път и да има вяра в собствените си сили, да предизвика себе си и да скъса с предубежденията си. Защото промяната е вътре в нас!“, убеден е MIRY.

Да доведеш себе си до свободата на мислите, да успееш да се освободиш от предубежденията и изпепеляването на всичко, което те държи закотвен в реалността, дазнаеш, че можеш да промениш реалността,стига да вярваш в себе си. Да преобразуваш отрицанието в  положителна сила, която да използваш като катализатор за постигане на целите си – това са темите  в новото spoken word изпълнение на МIRY, което можете да чуете и видите тук:

Етикети

Медия