Сряда, 09 Май 2018 13:35

Звезди и млади таланти се събират в "Място за BG музика"


Кампанията „Място за BG музика“ стартира с флашмоб на 10 май 2018 г. в метростанция „Сердика“. Инициативата е  организирана от Музикаутор под патронажа на кмета на София - Йорданка Фандъкова.

До края на месец май известни български музиканти както и млади таланти ще се изявяват на ключови места в столицата. Заедно с тях ще са и ученици от Националното музикално училище „Любомир Пипков“.

На метростанции „Сердика“ и „Летище София“, както и в Ларгото са поставени пиана, на които ще свирят музикантите. Мобилни флашмобове ще се организират също в градинката „Кристал“ и пред Съдебната палата.

Сред известните музиканти, които се включват в кампанията, са Митко Щерев, Калин Вельов, Paraplanner, Хайгашод Агасян, P.I.F., Михаил Белчев, Мастило, Ангел Добрев, ETNOTIX и много други. Те ще покажат #къде е музиката.

Целта на „Място за BG музика“ е да демонстрира на гражданите и гостите на столицата богатството на българското музикално творчество. Хората, които стоят зад него, както и приемствеността между утвърдените музиканти и новото поколение в това прекрасно изкуство.

На страницата във Facebook „Място за BG музика“ и  с #къдеемузиката може да разберете кога и кои са горещите точки за българска музика в София!