Сряда, 09 Май 2018 14:18

Equinox класира България за големия финал на Евровизия 2018


Група Equinox бурно аплодирана от публиката на Евровизия

Equinox класира България за големия финал на Евровизия 2018. Той ще е на 12 май в събота от 22.00 часа в Лисабон, Португалия.

За финала се класираха също представителите на Австрия, Естония, Кипър, Литва, Израел, Чехия, Албания, Финландия и Ирландия.

Публиката аплодира бурно представителите на България - група Equinox. Те пяха под номер 10 в първия полуфинал на Евровизия 2018.

Минути след края на шоуто Владимир Михайлов от група Equinox даде ексклузивно интервю за Дарик.

„И при нас еуфорията е голяма. Това е голямо постижение, но в същото време и огромна отговорност. Продължаваме да работим здраво и се надяваме да се представим още по-добре на финала“, каза Владо.

„Бяхме доста убедени в това, което правим. Искахме да се фокусираме изцяло върху нашата работа, която е доста сложна. Мисля, че изпълнихме тази задача и резултатът е видим. Искаме да благодарим на всички наши приятели, които ни подкрепят и гласуват за нас. Правим всичко за България, за модерния имидж на нашата държава, за едно красиво послание и се радвам, че можем да се обединим около него“, допълни още той.

Песента „Bones“ е най-успешната българска премиера на песен за Евровизия - досега има над 4 000 000 гледания в официалния канал на песенния конкурс в YouTube.

Най-голям интерес към парчето е регистриран от Израел, Испания, Великобритания, Германия, Гърция, Полша, Русия, Португалия и Холандия.

„Bones“ е на трето място в класацията на Spotify България „Viral 50“ за изминалата седмица. Също е на трето място и в класацията на ПРОФОН за най-слушаните български песни в радио- и телевизионния ефир.

Етикети

Медия