Вторник, 15 Октомври 2019 15:37

Група P.I.F. разказва истории на две пиана в „Добре дошли у дома“


Групата мести репетиционната си на сцената

Група P.I.F. кани феновете да надникнат в репетиционната им по пантофи - сцената на столичния клуб „Терминал 1“ ще бъде напълно преобразена за шоуто „Добре дошли у дома“ на 2 ноември. Кресло, лампион, тапет с приказен изглед към нощна София и един човек по халат, който чете вестник с питие в ръка – това е само част от реквизита, който ще засили театралния заряд на поредния мощен рокендрол спектакъл на P.I.F.

По традиция Димо Стоянов (вокал, китари), Иван Велков (китари), Христо Михалков (бас) и Мартин Профиров (барабани) откриват концертния сезон с обновен аранжимент на обичани песни като „Приказка“, „Камбаните“ и „Букет цветя“, но този път ще чуем и отдавна липсващи от сет листа им тракове като „Горим“ и „Пътуване“. За пръв път от 10 години момчетата ще заложат на две пиана и безкомпромисни китари в музикалния си разказ. „Нежното ще е театрално нежно, твърдото ще е истински твърдо. С пианата можем да си позволим да разширим палитрата на изразните средства и емоционалните състояния да станат доста по-дълбоки.“, споделя Димо.

Като творчески тандем и ядро на групата от първите й стъпки на варненска сцена в апогея на Сиатълската вълна, с Иван ще ползват пианото като основен гид към в приказния дом на P.I.F. Билети за „Добре дошли у дома“ се продават онлайн на bilet.bg, на цена от 15 лв за предварителна продажба, и в деня на събитието.