Събота, 27 Юни 2020 10:13

Дони и Нети представиха новия си съвместен албум „2020“


Проектът на Добрин Векилов и Антоанета Добрева е вдъхновен от 20-тата им годишнина като дует и семейство. През този период двамата създават и отглеждат дъщеря си Лилия, издават дебютния албум на Нети - “Нети”, албума на Дони - “Естрада”, правят заедно „Този филм“ и се отдават на различни проекти в музиката, театъра, операта и телевизията. 15 години след премиерата на първия им общ албум, Дони и Нети обединяват таланта си отново и са готови да се върнат заедно на сцената.

Песните в „2020“ са разнообразни по звучене и стил като десет от тях са дуетни, две са в изпълнение на Нети и една - на Дони. Преди няколко седмици дуото направи екстравагантна едновременна премиера на „Спящата красавица“ на Нети и „Весело шумя“ на Дони.

Сингълът „Спящата красавица“ е един от най-личните в албума им, защото е посветен на 9-годишната им дъщеря Лилия. „2020“ включва и популярното вече парче „Целуни ме“, което Дони и Нети представят за първи път през 2007 г. на сцената на Годишните музикални награди на БГ Радио.

Сред проектите включени в албума, е и хитът им - „Този филм“, който присъства като бонус трак в китарна версия, както и песен, вдъхновена от пиесата на Шекспир – „Както ви харесва“ в брилянтен превод на Валери Петров и озаглавена „Напролет“.

Дони е автор на музиката на всички песни в албума с изключение на известната на всички „Де е България (Питат ли ме де зората)“, която е представена в нов аранжимент. Сингълът е част от постановката „Урок по български“ на Театър „Българска Армия“. По оркестрациите на останалите песни, Дони си партнира с Дани Милев и Иван Христов.

Албумът „2020“ излиза в дигитална версия и на CD на 26.06 (петък) с медийното партньорство на БГ Радио. „2020“ е наличен за поръчки на CD и във всички дигитални платформи. „2020“ съдържание: 1. Моят ден 2. Целуни ме 3. Пожар 4. Има време 5. Напролет 6. Тайна 7. Искаш ли 8. Не бързай още 9. Отлитаме нанякъде 10. Весело шумя 11. Спящата красавица 12. Де е България (Питат ли ме де зората) 13. Този филм - БОНУС ТРАК