Ваня Щерева с нов сингъл - "Тръгвай"Клипове и песни Новини 

Ваня Щерева с нов сингъл – „Тръгвай“

“Тръгвай” е естественото продължение на предишната песен на Ваня Щерева -“Restart”, която излезе след 15 години затишие от изпълнителката.

Това е песен за оня момент от една връзка, в който вече нищо друго не може да се направи, освен да кажеш: „Тръгвай, няма повече кво да го мъчим“. Текстът и музиката са дело на Ваня, аранжиментът е на Роби Николов, който изпява и беквокалите.

Ваня Щерева с нов сингъл - "Тръгвай"

Необичаен за “Тръгвай” е начинът, по който видеоклипът е заснет – няма режисьор, оператор и сценарий.

„Видеоклипът е спонтанна проява. Още преди да е готова песента, почти на шега помолих приятели да ме снимат с телефоните си, без очаквания, че ще излезе нещо от това. Четирима мои близки приятели държаха телефоните в рамките на три месеца, на различни локации” – споделя изпълнителката.

Ваня Щерева с нов сингъл - "Тръгвай"

Имаше период, в който всеки ден валеше. Катето Евро, в чийто двор са част от кадрите, още не беше напълнила басейна. Използвахме го и празен. Темата ми беше “вода” –водата, която отмива любовта. Чакахме дъждове, пълнихме басейни, пускахме маркучи, взимахме фенерчета назаем от съседи, пътувахме, нахлувахме зад бариери на забранени за влизане места и тайно и набързо снимахме, ходех по бельо и ботуши на малко мостче в Ловния парк, а минувачи се смущаваха от гледката. Сменях бельо след бельо, риза сред риза, накрая реших и да се пооблека малко в тоя клип и за целта три дни ших на ръка с игла и конец бялата рокля от финала на клипа. Беше вълнуващо да се опитаме да създадем нещо, което изглежда красиво, драматично, и “като истинско”, с непрофесионални умения и подръчни средства.“ – заключва Ваня Щерева.

Ваня Щерева с нов сингъл - "Тръгвай"

Единственият професионалист, който се включва на финала е Виктор Милушев, операторът на “Restart”, чието дело са цветовите корекции.

„Това приключение беше изпълнено с адреналин – като започнем от песента, която беше по-ниска, но Роби вдигна доста над възможностите ми тоналността, за да излезе драматичния заряд, и настоя, че ще се справя, до нахлуването ни в забранени територии – ходене по ръба на скала, с високи токчета, а под мен камъни и езеро, в което изтичат отровите от някакъв рудник. Всичко приключи без произшествия, като изключим леко пострадалия телефон на Катето от подводните снимки. Но всичко имаше смисъл – много момичета ми писаха, че песента ги е намерила в точния за тях момент. Разбира се, поплакали са си на “Тръгвай”. И това им подействало здравословно и пречистващо“ – споделя неповторимата Ваня Щерева.

Още

Leave a Comment