ВикторияНовини 

Виктория с международна награда за най-добър артист на 2020 година

Виктория получи награда за най-добър артист на 2020 година от европейското радио ESC Radio. Отличието се връчва всяка година, като изборът е в ръцете на слушателите на независимото радио, което излъчва европейска музика и песни от конкурса Евровизия целогодишно.

Българската изпълнителка трябваше да получи своята награда в Берлин, където е основният офис на станцията, но невъзможността за пътуване принуди организаторите да ѝ изпратят кристалната статуетка в София.

Певицата не скри радостта си в социалните мрежи: „Може би по снимката си личи щастието ми от това, че спечелих наградата на ESC Radio за най-добър артист (жена) от Евровизия 2020! Щастлива съм, че трудът на екипа ми беше оценен. Готвим се с пълна сила за следващата година!“

Това не е първото международно отличие, което Виктория получава тази година. Българката беше големият фаворит за победа на конкурса Евровизия 2020 преди събитието да бъде отменено заради пандемията от коронавирус.

Тя получи наградата на зрителите на международната телевизия Out TV и спечели едно от най-оспорваните онлайн гласувания на Eurovision Online.

В края на месец юни родната звезда представи своя видеоклип към песента „alright”. Това е първият ѝ музикален проект след българската песен на Евровизия 2020 „Tears Getting Sober”.

Новата ѝ песен е създадена по време на музикалните лагери за Евровизия в София през януари и носи послание за надежда и ново начало. Екипът на Виктория вече работи по кампанията на България за Евровизия 2021. Това включва и провеждането на международен музикален лагер за създаване на песни за конкурса на Българското Черноморие през август.

Още

Leave a Comment