Новини 

Георги Христов: Обичта е най-важната

Георги Христов е любим певец на поколения българи. Негови са класиките „Черно и бяло“ и „Нямам нужда от много приятели“, „Поне на Коледа да се обичаме“ и десетки други.

В навечерието на творческия си юбилей той разказва в „Преди обед“ за смисъла на празника и формулата за истинското щастие.

„През последните десетилетия оскотяхме. Забравихме какво е доброта, какво е съчувствие, забравихме да бъдем човечни. Щастието е друго нещо – то не е в парите, въпреки че те наистина дават сигурност за следващия ден“ – споделя артистът.

Убеден е, че в трудните моменти трябва да се сплотим като нация и да помагаме на нуждаещите се във всеки един аспект.

„Обичта е най-важната! Да предложиш безвъзмездно топлина… Обичта дори е по-важна от любовта, не че я отричам“ – заявява той.

Спомня си, че през детството Коледа е с аромата на двата вида баклави, които баба му правила – по нашенска рецепта и друга, характерна за гръцко-македонския край, откъдето е родът му.

За най-тежката си Коледа казва, че е първата без майка му.  Убеден е, че човек трябва да забравя лошите спомени.

Разказва как авторите на текста и аранжимента на „Бог се роди, Коледо“ му забранили да изпълнява празничния хит, заради скарване помежду си. Въпреки това,  той  написал свои стихове и така песента отново оживяла за публиката.

Георги Христов издава, че вече е преполовил подготовката на песните за  новия си албум, който ще излезе със заглавие  „40“. Надява се той да стане факт през 2021-а, когато ще чества творческия си юбилей.

Сред парчетата тях има и няколко по-стари, за които смята, че не са придобили полагащата им се популярност във времето. Шест-седем пък са съвсем нови тракове.

Най-новата песен, която е създал заедно с двама свои близки приятели, е „Искам само“. Тя е по стихове на Силвия Михайлова и с музика на Джани Фиорентино, с когото имат вече няколко съвместни проекта.

Големият концерт в зала 1 на НДК е отложен за 4 ноември 2021 година заради коронакризата, обяви певецът.

Още

Leave a Comment