Клипове и песни 

Графа и Веско Ешкенази представят колаборацията си „Ванилия“

Графа и Веско Ешкенази представят колаборацията си „Ванилия“ – нежна, вдъхновяваща и с прекрасни кадри от Нидерландия. Двамата се събират заедно за изпълнението и видеоклипа на новата версия на песента.

За общия им проект му помага и Люси Дяковска. Песента всъщност се появява през 2016 г. – първо е музиката, а след това и текстът. Тя има и друг видеоклип. За новата версия обаче Графа не си представя никой друг, освен Веско Ешкенази, който да изпълни партията за цигулка. Когато виртуозът чува песента, веднага приема да се включи в общия проект. Измисли партията на цигулката така, че да си кореспондира с гласа.

„Песента „Ванилия“ има дълга история. Написах мелодията, когато бях на 17, текстът дойде 9 години по-късно. „Ванилия“ е много специална за мен, включих я в програмата си за концерта в Арена Армеец, като добавих нова музикална част с развитие на вокалната линия. При изпълнението й пред 14 хилядната публика, усетих въздействието й върху феновете и силната емоция, която струи от нея.

Когато с Веско Ешкенази решихме да направим обща песен, чух в съзнанието си неговата цигулка как засвирва темата на „Ванилия“ и знаех, че ще звучи приказно, ако я запишем заедно. Исках гласът ми и цигулката на Веско Ешкенази да са в постоянен диалог и написах партията му, така че да се допълват взаимно, а аранжиментът да ги обгръща и извисява. Експериментирах със звуци, различни китарни партии, филтрирана дръм секция, вокодери и пространствен саунд дизайн. Получи се вълшебно и филмово.“

Интуицията ме насочи към правилния избор на режисьор за „Ванилия“. Васил Стефанов и Стефка Николова избраха Амстердам за естествен декор и създадоха красиво видео произведение с участието на изключително талантливата актриса Боряна Маноилова.
Благодаря на Веско Ешкенази за приятелството и невероятното изпълнение, на моите хора от Monte Musiс , на Елица Йорданова за гостоприемството и съдействието, на NDOE за красивия графичен дизайн и на Xiaomi България за подкрепата.
Надявам се тази специална версия на “Ванилия” да Ви развълнува силно!“ – споделя Графа.

Още

Leave a Comment