Клипове и песни Новини 

Графа и Младежки китарен оркестър „София“ с акустична версия на хита „Химера“

Графа и Младежки китарен оркестър „София“ представиха акустична версия на хита „Химера“.

Историята около съвместния проект е доста интересна.

„Всичко стана много случайно. Получих мейл от г-н Бузов с добър отзив за заниманията ми с китара. Когато правих „Химера“, се сетих за него и му предложих да направим тази версия. Той направи прекрасен аранжимент“ – разказа Владимир Ампов-Графа в предаването COOLt .

„Бях впечатлен как Графа говори с любов към нашия инструмент и затова му писах. Когато той ми звънна, батерията на телефона ми беше само на 6%. Каза ми „Аз съм Влади Ампов и имам една идея“. Помислих, че е родител на някой от моите ученици и чак по-късно осъзнах кой ми се обажда“ – сподели Валентин Бузов, ръководител на младежкия китарен оркестър „София“ и по едно съвпадение учител по музика в гимназията на водещата Натали Трифонова.

Подготовката е отнела много време, но пък периода бил страхотен за всички.

„Един месец работихме върху парчето. Беше чудесен период, добре се почувствахме. Сега може би повече хора ще поискат да свирят на китара“ – коментираха възпитаниците на Валентин Бузов.

Графа призна, че свири на китара от две години след прекъсване от 10-12 години, което е наложило да започне отначало.

„Впуснахме се заедно в този експеримент. Заснехме първо акустичната версия и после основния клип, което ни се случва за първи път. Музиката сега е твърде дигитална и хората искат нещо по-чисто, по-семпло и интимно“ – обобщи хитмейкърът.

Още

Leave a Comment