Дара Екимова възроди една от най-красивите песни на българската естрада – „Остани“Клипове и песни 

Дара Екимова възроди една от най-красивите песни на българската естрада – „Остани“

Дара Екимова представи своя версия на една от най-красивите песни на българската естрадна музика – „Остани“, в оригинален вариант на Паша Христова. Това изпълнение на концерта на „Българската Коледа“ в края на декември развълнува много хора, а днес, 18 януари, е официалната му аудио и видео премиера.

Удивителен финес, емоционален заряд и вокално майсторство – с това впечатлява новата версия на „Остани“ .

„Остани“ е една от най-близките до сърцето ми песни. Химнът на вечната любов, нейните превъплъщения и красотата на разбитото сърце. За мен е чест да пея тази песен. Любима, вдъхновяваща, гениална Паша Христова. Поклон“ – споделя Екимова.

За първи път изпята от голямата Паша Христова през 1971 г. на „Златния Орфей“, „Остани“ е композирана от пианиста Николай Арабаджиев и е по текст на писателя Димитър Василев.

Версията на Дара Екимова е и в изпълнение на бенда на Българското Национално Радио под диригентството на Левон Манукян, който е и неин аранжор.

Специални благодарности на всички, които стоят зад инициативата „Българската Коледа“: Президентството на Република България, Българското Национално Радио, Нова Телевизия и екипа на Дрийм Тийм.

Още

Leave a Comment