Клипове и песни 

Дебютният проект на Манал – „Glorious“

Искрящи очи, зашеметяваща усмивка, кадифен глас, неспокойни къдрици и страстна сила – това е Манал Ел Фейтури – английската актриса, пристигнала у нас за кратко през 2012 г., за да снима главна женска роля във филм, а година по-късно тотално заменила Лондон със София.

Умението на Манал да смесва поп и рап с професионални танци пренасят екзотичната дива до авторско шоу в контекста на най-известните продукции от театрите на WestEnd. В този стил, сега на ход е новата й авторска песен, наречена „Glorious“ – хит в хипнотизиращ ритъм и предизвикателен текст.

”Първата версия на песента бе разработена от британски продуцент, който направи базовата структура в трап вариант. Харесам този стил, но имайки предишен опит в музикален театър, предпочитам музиката да има различни нива и да бъде по-динамична. Затова се обадих на моят приятел Васко (DexterOnDaBeat) и само няколко часа по-късно той ми изпрати песента, която чувате в момента. Васко ме познава много добре и беше преработил проекта така, че той стана отражение на моя стил. Влюбих се в аранжимента.“

Манал изпълнява парчето като мини мюзикъл и създава бурно забавление в няколко минути. И ако е вярно, че в днешно време музиката се слуша с очите, то със сигурност трудно бихме ги откъснали от видеото.

“Видеото продуцирах сама. Събрах екип от хора, с които, освен че съм работила по други проекти, считам за свои приятели. С такъв екип заснемането беше супер забавно. Nichole  Thea, моя много близка приятелка, дойде от Лондон и ми помогна с хореографията, а Валери Милев и екипът му заснеха и направиха самото видео. Чувствам се изключителна късметлийка, че имах възможност да направя дебютната си песен с този невероятен екип професионалисти“ – казва певицата.

За себе си разказва: „От няколко години живея в България и мисля, че трябва да бъдат показвани по-истински жени. Няма нищо лошо в това да подчертаваш женствеността си – винаги е било на мода. Но освен това е важно на младите жени да бъде даден по-натурален модел на подражание“.

Актрисата със завладяваща външност и глас е родена в Лондон, където живее със семейството си, преди да потърси щастието в страната ни. Майка й е англичанка, но израства в окупиран Пакистан. Баща й е либиец – работи като дипломат. Манал израства в голямо семейство – с три сестри и един брат, а като съвсем млада, започва да работи с деца със специални нужди.

“Социалната работа сама ме избра. Подготвях първото си шоу, което беше с благотворителна цел. После ми обясниха, че трябва да ме обучат за работата с децата“ – обяснява тя.

Така става част от екип, в който има и много българи. След социалната работа Манал започва да се занимава с кино и театър. Когато решава да смени професията си, се записва в престижната академия за сценични изкуства London Schoolof Musical Theatre . Тя танцува, но и играе на сцената на West End – кварталът в Лондон, където се намира голяма част от културните средища на града. Участва с малки роли в британски ситкоми, а първата й главна женска роля в игрален филм е в “Код: червено”, който се снима в България.

“За мен страната ви е много специална. Още преди да дойда за филма, работех в екип с българи. И сега трима от моите най-добри приятели в Лондон са българи” – обяснява тя и добавя: „От известно време учи и езика ви. Българският е много поетичен, защото една дума има толкова различни значения“.

Но докато певицата овладява трудния ни за чужденци език, определено може да се справи идеално с междупланетния език на музиката.

Още

Leave a Comment