Новини 

Димо Стоянов от P.I.F. загуби живота си заради COVID-19

Вокалистът на българската група P.I.F. Димо Стоянов загуби живота си заради COVID-19 на 45 години. Това потвърдиха за NOVA негови близки. Той бе настанен в столична болница с коронавирус.

На 9 декември в страницата на групата във Facebook бе публикуван призив за даряване на кръвна плазма, тъй като състоянието му е било тежко. На следващия ден от групата съобщиха, че е намерен човек, който да дари кръв, а състоянието на музиканта се е стабилизирало. Въпреки това, певецът не успя да надвие болестта.

Група P.I.F. е създадена от Димо Стоянов и Иван Велков през 1992 г. във Варна под името Resemblence. В този период музиката им е на английски език и основните им изяви са в Унгария.

От 1999 г. свирят в София под името P.I.F. (Patriots In Fashion), като към тях се присъединяват Емилиян Бонев, Желяз Желязов и Любомир Петков. През 2000 г. издават дебютния си албум „П.И.Ф.“, който се радва на голяма популярност и съдържа някои от най-известните им песни – „Приказка“, „Колело“ и „Пътуване“. Този албум им носи и наградата на телевизия MM за албум на годината.

Албумът им Pictures In Frames е издаден през 2002 г. Музикантите се оттеглят във вила в Рила за няколко седмици за да запишат албума, като с това обясняват специфичното му звучене. Албумът е създаден в труден за групата период (Димо има лични проблеми, а Любо напуска групата). Записана е и песента Обърквация, която обаче не е включена в албума.

През 2006 г. се появява и албумът Passion In Fact, който е предоставен за свободно сваляне от официалния им сайт.

През 2010 музикантите от П.И.Ф. (с изключение на Димо) се присъединяват към проекта V.O.XX на Дичо от Д2.

Четвъртият им албум се казва P.I.F.4 и излиза през 2013 г. Обложката му е съставена от 1000 снимки на фенове В този период към групата се присъединяват Юрий Божинов и Мартин Профиров.

През 2015 издават петия си албум P.I.F.5. Преди издаването му групата предизвиква феновете да напишат песен и да заснемат клип.

Искрени съболезнования на близките и приятелите на Димо Стоянов! Поклон пред паметта му!

Още

Leave a Comment