Клипове и песни 

Ирина Флорин представи новия си музикален проект „Носталгия“

Поп певицата Ирина Флорин представи новия си музикален проект „Носталгия“, който ще е част от предстоящия й албум. Видеоклипът, дело на Васил Стефанов, е първият й самостоятелен от три години насам.

„Чувствах се така, сякаш за първи път заставам пред камера, въпреки че по време на социалната изолация, дошла с коронавируса, направихме страхотно home видео на една от любимите ми песни от албума, а именно „Тъмнината вътре в мен“. Радвам се, че се получи продукт, изпълнен с много естетика и женственост, типично в мой стил“ – разказва изпълнителката.

Всъщност меланхоличната песен с хитов заряд е подарък, който Ирина получила за рождения си ден, от музиканта Георги Георгиев от група „Остава“.

„С него работим заедно над 20 години, като той има участие във всеки мой албум – понякога повече, понякога по-малко, в зависимост от това как сме се срещнали във времето. Жоро не за първи път прави подобен трогателен жест към мен, но този бе наистина специален. Още в мига, когато чух песента, бях абсолютно запленена от нея. Човек или от раз бива завладян от дадена музика, или не, а аз буквално подскочих от вълнение“ – споделя Ирина за творческия процес на новото си парче.

Текстът на „Носталгия“ поверила в ръцете на Десислава Софранова, която представя като изключителна дама, изявяваща се в различна сфера.

„Тя много хареса проекта и след като ме усети като човек, успя да подбере най-подходящите думи, отразяващи чувствителността, която нося в себе си“ – казва певицата.

„В „Носталгия“ се крие меланхолията на последните повече от две години, наситени с тежки изпитания, които по някакъв начин ни разделиха и отчуждиха, като в някои отношения дори ни лишиха утехата и удоволствието да докосваме любимите си хора, чийто допир ни носи нужното успокоение в най-трудните мигове, обгърнати в мрак. Тя е израз на надеждата, че онези чисто човешки отношения, които сякаш напоследък позабравихме, отново ще се върнат при нас, без да изпитваме страх, че близкият контакт с околните може да причини повече вреди, отколкото ползи. Записвайки песента, определено усещахме липсата на всичко това“ – разказва още изпълнителката.

В предстоящия й албум ще бъдат включени и вече добре познатите „По целувките“, „Какво е любов“, „Тъмнината в мен“, „Среща“, както и още седем парчета, които все още не са били представяни пред публиката. Проектът ще бъде представен официално на 29 октомври в Sofia Live Club.

Още

Leave a Comment