Новини 

Лекоатлетка с пробив на музикалната сцена

Савина Пламенова се появява изненадващо с песен, вдъхновена от българския фолклор. Младата изпълнителка, която преди ден промотира „Юначе“, е родена на 12 февруари и е от онези пламенни Водолеи, за които няма невъзможни неща.

Завършва 166-оспортно училище „Васил Левски“ и оставя на БФЛА (Българската федерация по лека атлетика) множество отличия и награди от балкански и държавни първенства.

Моментът, в който постигна спортен връх, е кратък повод за наслада, но и причина да погледне към поредно предизвикателство в тотално различна посока. Макар спортът да остава неизменна част от всекидневието й, Савина продължава образованието си в Медицинския университет със специалност Биология.

Към днешна дата изпълнителката на „Юначе“ е част от професионален екип, произвеждащ ваксини, но и това сериозно амплоа не е достатъчно за вечно търсещия дух на „водолейката“. Голямата ми страст е музиката – признава изпълнителката и я засища с поп и джаз пеене в Highlight Singing Academy до момента, в който осъзнава, че фолклорът е грабнал сърцето й и е пореден връх за покоряване.

Савина и Dian Solo – Юначе

Изкачва го заедно с Елена Божкова – солистка в ансамбъла на БНР и БНТ „Мистерията на българските гласове”, при която Савина овладява майсторството на Шопската фолклорна област.

„Целта ми не е само да пея народна музика, но и да създавам песни, в които фолклорът може да се открие в актуален ритъм и може да е като мост между миналото и бъдещето. Благодаря на Алекс Нушев, с когото сме на една вълна и с когото създадохме „Юначе“ – – споделя младата изпълнителка.

Песента е по текст на самата Савина, по ноти на Алекс Нушев и по ритъм на DJ Dian Solo, който добавя финалния щрих към модерната версия, за да може „Юначе“ да е новата силна заявка за стилен летен хит.

Още

Leave a Comment