Александър Славчев - Пясъчен часовникНовини 

Любимецът на Графа – Алекс Славчев, затвърждава самостоятелната си кариера

След страхотно представяне в „Гласът на България“, любимецът на Графа – Александър Славчев, затвърждава самостоятелната си кариера. Песента „Пясъчен часовник“ излиза седмици след края на музикалното риалити, в което талантът достигна до големия финал.

Сингълът официално бе представен по време на дълго чаканите концерти на Влади Ампов-Графа на стадион „Юнак“, в които Алекс участва като изпълнител.

Проектът е обмислян дълго време, както споделя самият Александър. Текстът е на набиращия все по-голяма популярност Митко Димитров – DЗMO, който избухна в дуетите си с Били Хлапето и хитовете „Наливай ми“ и „Бели нощи“.

Музиката е на Славчев, работил в съпродуцентство с Пламен Иванов – Dr. Flame, а за видеото отговаря „обичайният заподозрян“ за всяка нестандартна визия Стефан Маринов-Buddubbaz.

Екипът разкрива, че мейнстрийм звученето в „Пясъчен часовник“ е нарочно търсен ефект и начало на поредица от модерно звучащи песни, които изпълнителят ще реализира до края на годината.

2020-а се оказа щастлива за талантливия артист както в професионален, така и в личен план. Алекс вече не крие, че е намерил любовта, или по-скоро тя го е открила със симпатична настоятелност.

С дамата на сърцето си се запознава в популярен клуб, когато по време на негово участие получава тайнствена бележка само с телефонен номер. Няколко есемеса са достатъчни, за да се усети предизвикателната химия, и в сегашно време двамата гледат стабилно в една посока.

Въпреки морското усещане снимките на „Пясъчен часовник“ се реализират в пясъчна кариера около София. Изкушаващите „пясъчни самодиви“ във видеото са майсторски подбрани от хореографа Росица Терзийска.

„Тя работи със страст и нещата винаги ѝ се случват“ – казва за нея Алекс.

Александър Славчев е завършил Националното училище по изкуствата – Русе. Продължава обучението си в Националната музикална академия в София, специалност китара. Изпълнителят признава, че смело върви по стъпките на своя брат, музиканта Радослав Славчев, който го е запалил по музиката.
„Пясъчен часовник“ е първата самостоятелна авторска песен на Александър Славчев след успешното му представяне в „Гласът на България“.

След риалити формата Алекс получава много коментари и съобщения в социалните мрежи: „Много уважавам публиката и се старая да отговоря на всички – споделя изпълнителят. – Благодаря за положителните думи и енергия“.

Още

Leave a Comment