Новини 

Матео: Намирам някаква сила, за да споделя това

Митко Петров представи първия си самостоятелен музикален проект с артистичния си псевдоним Матео, с който ще представи и дебютния си албум. Песента „Сила“ е изцяло авторска и написана лично от изпълнителя, вдъхновена от тежката загуба на неговия баща 2 седмици преди тази Коледа, когато песента прави своята премиера в официалния Artist Channel на изпълнителя в YouTube.

„Намирам някаква сила, за да споделя това… Преди 2 седмици, на 11-ти декември, загубих баща си. Случи се неочаквано, бързо, беше едва на 49 години. След тази трудна и тежка година за всички, свикването с новото нормално, загубата на родители на мои приятели, това ми дойде в повече.

„Как си?“, „Весели празници!“ бяха фразите, които не исках да чувам през тези дни, а ми се случваше често. Минах през много емоции и излях всичко в музика, не намирах друг начин да споделя какво ми е наистина. След като преди няколко години починаха баба ми и братовчедка ми, осъзнах колко голямо предизвикателство е живота и как за секунди може да се промени целият ти свят. Изпитах го отново. Боли още повече. Не исках да задържам тази болка и гняв у мен, и за минути ги превърнах в „Сила“ – не просто песен, а нещо много повече. Не целя нищо с нея, не търся съжаление, нито внимание. Тези, които ги докосне – да знаят, че не са сами, да намерят „Сила“ в себе си и с любимите хора до тях. Ценен е всеки миг – благодарете и обичайте! Моля се за едни по-добри времена за всички ни!“-  написа навръх Рождество в социалните си мрежи изпълнителят и трогна всичките си фенове, които оценяват проекта много високо.

Видеоклипът вече се ротира и в телевизионен ефир като тази седмица бе излъчен за първи път в ефира на The Voice.

„Различният“ музикален албум ще включва както нови песни, така и песните от неговия творчески път до въздействащата балада „Сила“.

Проектът е подкрепен от Национален фонд „Култура“ и ще бъде представен в първите месеци на Новата 2021-а година.

Още

Leave a Comment