Мащабна музикална конференция SoAlive 2023 събира в София легенди от световната музикална индустрияНовини 

Мащабна музикална конференция SoAlive 2023 събира в София легенди от световната музикална индустрия

Легенди от световната музикална индустрия пристигат за първи път в България през октомври с покана за участие в мащабната музикална конференция SoAlive 2023.

Събитието се провежда под патронажа на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, обявиха организаторите на конференцията.

Мащабна музикална конференция SoAlive 2023 събира в София легенди от световната музикална индустрия

„За мен е удоволствие да бъда патрон на мащабно събитие като конференцията SoAlive“, коментира Мария Габриел.

„Културната дипломация е важен приоритет на външната политика на България. Тя укрепва връзките между народите и взаимното разбирателство. Музикалната конференция SoAlive е още една възможност за дискусия относно стратегии, инициативи и идеи в сферата на културната дипломация. Тя демонстрира силата на музиката и изкуствата и неразделната им роля в създаването на разказ, показващ културното богатството на региони от целия свят“, каза още вицепремиерът и министър на външните работи.

Събитието ще се проведе на 19, 20 и 21 октомври на няколко ключови локации в центъра на София и ще даде възможност на артисти от България и целия Балкански полуостров да се запознаят с ценния опит, информация и знания на повече от 60 ключови фигури от индустрията.

В списъка с лектори присъстват представители на големи музикални компании и лейбъли като „Warner Music”, „Ninja Tune”, „Global Records”, експерти от платформите „YouTube“, „Spotify”, а също и организатори на едни от най-големите европейски и международни фестивали – „Mad Cool“, „Live Nation Madrid“ и много други.

Мащабна музикална конференция SoAlive 2023 събира в София легенди от световната музикална индустрия

Основната мисия на конференцията е именно проправянето на нови пътища за реализация пред родните артисти.

„В България не е трудно да достигнеш голяма популярност, но у нас няма много артисти, които пробиват извън границите на страната“, каза Рут Колева. Изпълнителката е основен организатор на SoAlive Music Conference 2023.

„Когато подписах с „Warner Music“ преди година, моята най-силна мотивация беше да отворя вратите за международни успехи и за други артисти от България. Тук има много талантливи хора, които заслужават този шанс“, допълни тя.

Събитието е отворено за посетители, като ограничен брой билети за конференцията са вече в продажба. Входът за концертите е свободен, но местата в залите ще бъдат ограничени.

Финансирането на проекта е осигурено от Национален фонд „Култура”, Министерство на културата, Министерство на туризма и Музикаутор.

Още

Leave a Comment