Клипове и песни 

Мико с разтапящ нов сингъл – „Сърцето ти е лед“

Толкова песни за любовта и още толкова много неразказани сюжети – така накратко може да се опише историята и вдъхновението зад новия проект на Минко Димитров – Мико, „Сърцето ти е лед“.

Идеята за песента се заражда още през 2019 г., но трябва да мине време, преди да бъде напълно оформена и да се превърне във втория самостоятелен сингъл на изпълнителя с кехлибарен поглед.

„Работя с Алекс Нушев, изпратих му мое канто и текст. Имах и конкретна идея как искам да звучи песента – да бъде динамична, да създава настроение, но и да внесе лека драма, защото всеки е преживявал своята малка или голяма тъга в любовта. Исках, когато слушаш песента, да припознаеш себе си в нея“- разказва той.

Текстът не е случаен, но не е и лична история на Мико. Всъщност е преживяната раздяла на негова близка приятелка, всеки момент от която тя споделяла с него. Така се появява и песента – една емоционална изповед за отиваща си любов.

Две години по-късно, точно на 1 юли, предстои премиера на видеото. „Сърцето ти е лед“ е заснето от режисьора Алберто Димитров, познат предимно с интересните си филмови проекти. Мико вижда негови клипове, допадат му и решава, че ще се получи силна колаборация в професионално отношение, защото и двамата държат на вниманието към детайла. Сценарият на видеоклипа повече се фокусира върху усещанията и емоциите, отколкото върху разказа на конкретна история. Както самият изпълнител споделя:

„Исках да е нещо мрачно, но и много въздействащо, визия, която да допълва силата на музиката и текста на песента, без да доминира над нея“ – подчертава той.

Във видеото главната женска роля е поверена на изпитания талант на Зария – момичето, което не само влиза в кожата на фаталната жена, но и изпълнява бек вокалите на песента.

Минко Димитров завършва Музикалната академия с „Поп и джаз пеене“ и вече успя да впечатли българската публика с появата си на малък екран в едно от най-гледаните музикални риалита.

Талантът му обаче не се изчерпва с това. Извън сцената своята креативност демонстрира в сферата на бизнеса с красота и стил. Ето защо е наясно със силата на добрата визия.

„Външният вид винаги е плюс – не само за изпълнителите, но и за всеки човек – все пак е първото, което виждаш“ – казва той.

Държи на това как изглежда, но не го намира за достатъчно, за да го изведе до успешна и дългогодишна кариера.

„Няма как някой да слуша песните ти само защото си красив… или поне няма как дълго да го прави. Трябва упоритост, талант и не на последно място – да вярваш, че ако работиш върху стойностни, авторски проекти, публиката ще оцени усилията ти и ще ти даде любовта си“ – убеден е изпълнителят.

Точно тази неуморима вяра движи Мико напред и към следващите му проекти, за които към момента издава само, че повече от него ще чуем като специален подарък за феновете му през октомври – рождения месец на певеца.

Още

Leave a Comment