Новини Топ 

Миро подаде документи за полет до Луната

Миро изненада почитателите си с новината, че се е записал за първия туристически полет до Луната, организиран от японския милиардер Юсаку Маедзава.

„Споделената мечта е крайно “заразна” материя… Хората, с които мечтаем същите неща, не са толкова конкуренти, колкото естествените ни съмишленици. Тези дни @yusaku2020 обяви, че търси 8 човека екипаж за мисия до Луната. Това е лудо, невъзможно, опасно… и шансът е малък. Но има шанс. На въпроса “защо” не трябва да се отговаря дори със “защо не”. Който мечтае, ще разбере. Успех астронавти“ – пише певецът в социалната мрежа.

Все още не се знае колко общо българи са се записали за проекта, но Миро е 185-ият сънародник, кандидатирал се за полета. Това става ясно от публикуваният от него официален документ за кандидатстване.

Преди няколко дни японският милиардер обяви, че търси осем души, които да полетят заедно с него като първи космически туристи до Луната със „СпейсЕкс“.

Маедзава обяви първоначално, че възнамерява да покани артисти на едноседмичната космическа екскурзия, планирана за 2023 г. Според замисъла на Маедзава, проектът му „ще даде на повече хора от света шанс да се присъединят към това пътуване. Ако се възприемате като артист, значи сте артист“, каза милиардерът.

Първият етап на процеса на подбор приключва на 14 март, като кандидатите трябва да преминат медицински прегледи и евентуално да се явят на интервю пред Маедзава. Досега да станат членове на екипажа са заявили над 500 000 души от 239 държави от целия свят.

Още

Leave a Comment