Новини 

Михаела Маринова открито за трудностите и за любовта

Михаела Маринова разказва за трудностите, с които се е наложило да се бори по време на карантината заради коронавируса.

„Преминах през всички етапи на карантината – имах време да си почина и да се видя с близките, да творя повече песни, да чета книги, но ми беше изключително мъчно за сцената и публиката. Имах огромна нужда да се виждам с хората и да пеем заедно. Всичко това ми липсваше, но пък създадох хубави проекти, които тепърва ще виждат бял свят. Нищо не се случва напразно и за всичко има смисъл и причина, просто трябва да изчакаш момента“ – казва тя пред „Блиц“.

Негативното влияние върху музикалния бизнес както у нас, така и в чужбина, ще продължи още дълго време.

„Музикалният бизнес наистина пострада от пандемията на глобално ниво, промените се усетиха и при нас. Ще мине доста време преди да успеем да си върнем предишния ритъм, но се стараем да продължаваме да се развиваме максимално. Надявам се кризата да премине колкото се може по-бързо, защото би настъпил тотален крах за българската музика. В световен мащаб колелото ще се задвижи по-бързо, няма да се усетят до такава степен негативните неща. И все пак, човечеството е преминавало и през по-страшни кризи и катаклизми, ние сме изключително адаптивни същества и вярвам, че ще се преборим и с това. По-добрите времена са близо“ – обяснява тя.

Михаела признава, че личният й живот влияе силно върху музиката, която прави.

„Усеща се доста силно! Като цяло съм фен повече на баладите, но това не значи, че съм нещастна. Обичам да използвам гласа си, за да размишлявам над вътрешните терзания на хората. Както и в приятелските разговори, доста по-често се говори за тежките моменти, защото търсим разбиране в отсрещната страна. По-трудно е да пишеш за щастието, защото то няма нужда да бъде коментирано толкова широко, а просто да бъде истински усетено. Големите творци създават най-величествената си работа именно когато са нещастни, така канализират емоциите си. В творчеството няма правила, каквото усетя, това създавам, „следвам своя глас““ – не крие певицата.

Щастлива е, че е намерила своята половинка в лицето на футболиста Александър Дюлгеров, който я подкрепя във всяко начинание.

„Подкрепя ме и мога да кажа, че промени вкуса си за музика покрай мен. Преди това беше сложен в рамки, слушаше определени неща. Сега гледаме заедно лайф изпълнения на Бионсе, на Джей Ло, станал е машина като мен. Обича да дава съвети относно това как да изглеждам. Все пак е мъж и има поглед върху нещата, които биха ми отивали. Кара ме да се чувствам жена. Откакто е в живота ми всичко е много по-прекрасно“ – откровена я звездата.

Двамата с Дюлгеров живеят заедно и въпреки че Михаела е само на 22 години, вече мислят и за по-сериозни стъпки.

„Не мога да скрия, че като всички нормални хора сме си говорили на тази тема. Той е на 30 – имаме 8 години разлика. На този етап не му е дошло времето, и двамата сме фокусирани върху кариерите си, но когато и този ден дойде със сигурност ще го посрещнем с отворени обятия. А и не се знае животът какво ще ни поднесе, важното е да сме заедно и да се подкрепяме“ – споделя тя.

Още

Leave a Comment