Онлайн допитване до феновете за български представител на ЕвровизияНовини 

Онлайн допитване до феновете за български представител на Евровизия

Онлайн допитване до феновете на Евровизия ще определи изпълнителя, който получава най-голяма подкрепа от българските и международните фенове като кандидатура за представител на България на конкурса през 2023 година.

Първата фаза на анкетата включва 24 доказани имена от родната музикална сцена. Сред тях са Дара, Азис, Михаела Филева, Молец, Галена, Михаела Маринова, Поли Генова, Кристиан Костов, Тото от Скандау, Софи Маринова, Папи Ханс и други.

Гласуването, организирано от Българският независим сайт за Евровизия, се случва в 5 платформи – Facebook, Instagram, TikTok, Twitter и с анкети на сайта Eurovision-Bulgaria.com.

То ще се проведе в три фази, като на финала ще вземат участие шестимата най-подкрепяни изпълнители в предишните етапи. За по-малко от три дена, анкетата регистрира над 6000 гласa.

Организаторите подчертават, че това допитване не е обвързано по никакъв начин с БНТ и официалния избор на български представител.

Тазгодишното издание на конкурса ще се проведе във Великобритания. Конкурсът през 2022 година беше спечелен от Украйна, но заради военните сражения на територията на страната, украинската телевизия преотстъпи домакинството на британската телевизия BBC.

Все още не е потвърдено дали България ще вземе участие в едно от най-важните издания на конкурса, но българските фенове изразяват надежди, че това ще се случи.

Още

Leave a Comment