Силен старт на турнето „30 години Б.Т.Р“Концерти Новини 

Силен старт на турнето „30 години Б.Т.Р“

Б.Т.Р. стартира ударно националното си турне „30 години Б.Т.Р“ с концерт в Летния театър в Стара Загора. Събитието събра почитателите на легендарната банда и отбеляза началото на поредицата концерти, с които групата ще отбележи три десетилетия успешна музикална кариера.

Неизчерпаемата енергия и динамиката, които носи групата, завладяха феновете на рока в пълния Летен театър. Превърналите се в емблематични за българската музика песни „Елмаз и стъкло“, „Цвете от луната“, „Спасение“ звучаха в изпълнение на бандата и на публиката, която пя заедно с любимата си група.

Силен старт на турнето „30 години Б.Т.Р“

Музикантите представиха най-доброто от музиката, която създава през тези три десетилетия, както и песни от успешните си последни албуми.

„Стара Загора, страхотни сте! Благодарим ви за обичта!“, споделиха членовете на бандата в емоционално видео след края на концерта.

Турнето „30 години Б.Т.Р“ продължава с музикални събития във Варна на 2 август, Бургас на 9 август, Пловдив на 14 август, Плевен на 28 август и Велико Търново на 29 август. Финалът ще бъде в зала 1 на НДК в София на 20 ноември.

Силен старт на турнето „30 години Б.Т.Р“

Съвсем скоро бандата се завърна от изключително успешно турне в Европа, след като зарадва феновете си във Виена, Цюрих, Лион, Бордо, Памплона, Мадрид, Валенсия, Палма Де Майорка, Карлсруе, Люксембург, Брюксел и Амстердам.

Паралелно със срещите си с публиката на живо, групата работи и по първия си концертен албум, който се очаква да излезе тази година заедно с юбилейна плоча и диск.

Всички дати от турнето:
2 август, Варна, Летен театър
9 август, Бургас, Летен театър
14 август, Пловдив, Античен театър
28 август, Плевен, Летен театър
29 август, Велико Търново, Летен театър
20 ноември, София, зала 1 на НДК

Б.Т.Р. са Атанас Пенев (вокал), Славчо Николов (китари и вокал), Иван Калфов (бас китара) и Илиян Диков (барабани). Групата има зад гърба си 30-годишна успешна кариера, която включва 13 студийни албума и над 50 видеоклипа. 15 от песните на бандата са включени в учебниците по музика за начален и среден курс на образование в България.

През тези три десетилетия музикантите правят над 5000 концерта само в страната, както и турнета и концерти в Азия, Северна Америка и Европа.
Групата е носител на множество награди на БГ Радио – пет отличия за „Група на годината“ и три за „Най-добра група на живо“. В колекцията на Б.Т.Р. е и награда за група от фестивала „Нан Ин“ в Китай.

Още

Leave a Comment