Новини 

Тино нарушава мълчанието с цял албум – „Може ли да кажа нещо?“

„Повтаряш“ е новият сингъл на младия автор и изпълнител Тино. Песента, с която той нарушава своето творческо мълчание в публичното пространство, продължило повече от година, е изключително важна за него. Той споделя, че е имал нужда да отдели време, за да натрупа нова музика, чрез която да излезе със свежи сили и вълнение отново на сцената и да представи себе си в по-широк спектър, именно чрез цял един албум.

„С тази песен донякъде се обърнах и към самия себе си в момент, в който се почувствах сякаш „повтарям“ и не полагам достатъчно усилие като артист! Насочих я и към много от случващото се около нас и извън границата ни, заглушаването на различното мнение и неудобната истина и липса на нормална дискусия. Липса, която води до много силно разделение на хората по най-различни критерии и в най-различни точки на света.“ – споделя един от най-запомнящите се български гласове.

Текстът и музиката на песента Тино пише още преди година, но признава, че все още чувства темата актуална както за самия него така и за случващото се наоколо. Думите му са вдъхновени не само от заобикалящото, но дори и от самия негов вътрешен поглед и горчивия вкус на това да се „повтаряш“. Неслучайно в част от видеото той говори на своето отражение.

Клипът е и негов режисьорски дебют, а за свой партньор в създаването му избира талантливата Плам Мирчева от Wolfpack Studio Creative Agency.

„Дълго се лутах в избора си на концепция и режисьор за клипа, докато една сутрин просто не ми просветна. Видях всичко като на лента, разписах всяка секунда и се наех с нещо, към което отдавна имам интерес. В резултат вече имаме наяве моят първи официален режисьорски опит. Винаги съм искал да предам точно тази енергия, която изпитвам на сцена, и чрез клип и ето, че доста се доближихме! Винаги съм искал точно такова видео!“ – разяснява изпълнителят.

Върху работата по песента, а и цялата бъдеща „тава“ в студиото отново застава талантливият музикален продуцент Иван Алексиев – Вантка, известен на публиката от хип-хоп квартета Ума и Дума. Тино споделя, че заедно с Вантката стават все по-добър екип, предизвикват един другиго и именно той е човекът, който успява да извади още по-наяве точното звучене.

Предстоящият албум „Може ли да кажа нещо?“ ще представи 11 трака, като в някои от тях ще има и изненадващи колаборации с нови и утвърдени имена от българската музикална сцена.

„Повтаряш“ е един смел пореден експеримент и все по-убедителна заявка на певеца за различна и оригинална музика! „Може ли да кажа нещо?“ се очаква да бъде факт до края на годината.

Още

Leave a Comment