Тино пусна „Допаминова утопия“, обяви голям концерт в СофияКлипове и песни Концерти 

Тино пусна „Допаминова утопия“, обяви голям концерт в София

Това е първата самостоятелна песен на Тино след огромния успех на последните му два дуета с Дара Екимова и Графа. Тя е написана на два континента, тъй като работата по нея започва преди участието му в Сървайвър в началото на изминаващата 2023-та година.

„Това беше последното нещо, което написах преди да замина за Доминиканската република и единствената песен, която ми беше в главата по време на изолацията там. Моят добър приятел и китарист в моята банда Николай Кърджиев ми беше изпратил запис на изсвирена от него китарна партия и след като го чух, веднага седнах, написах първата част от текста и направих началния аранжимент на песента“, споделя Тино.

Останалото „донаписва“, когато е на острова на Отшелника, където няма на какво да пише и го прави „в главата си“.

„Текстът до голяма степен се дължи на напредъка ми в житейски и ментален план, благодарение на работата ми с моя психолог, както и на връзката, в която съм в момента. Повлиян е от борбата с допаминовите зависимости, с които всички ние се борим в ежедневието си. Самият аз ежедневно изпадам в своята допаминова утопия, най-вече благодарение на социалните мрежи и постоянното присъствие на „екрана на забвение”, както го наричам в песента“, признава Тино.

„Това е най-дълго работената песен за мен и като текст, и като аранжимент. Преминах през няколко аранжимента, докато не се стигна до работата ми с Искрен Тончев-Искрата, когото считам за продуцент и музикант от наистина високо ниво. Уверих се в това отново, особено след работата ни по песента „Недей да ме будиш“, допълва артиста с изключително разпознаваем глас.

За видеото Тино избира да работи с режисьора Свилен Славов и оператора Виктор Добрев. Те са негови добри приятели от Варна, с които отново се събират след снимките на видеото към песента с Графа „Фиаско“.

„Обикновено се включвам в творческата работа по визуализацията на музиката ми, но в случая напълно се доверих на Свилен, знаейки, че ще сътвори нещо правилно. Свилен и Виктор са екип, който буквално прави магии“, категоричен е Тино.

Тино пусна „Допаминова утопия“, обяви голям концерт в София

Снимките на „Допаминова утопия“ протичат в рамките на три дни на различни локации. За да визуализират идеята на Свилен за излизането от старата обвивка, подобно на какавида, и да засегнат темите за психичното здраве, любовта и човешките зависимости, екипът решава да заснеме сцени в казино, кино салон, изоставен строеж, автоморга, езеро в гора и дори аквариум.

„Добре, че преминах през изпитанията в Сървайвър, за да бъда подготвен за снимките на този клип. Бях затворен в аквариум , бях в преобърната кола, бях в ледено езеро в гората и какво ли още не“, разказва Тино.

Освен реализирането на новата песен, за изпълнителя има и още едно изключително важно събитие, което предстои съвсем скоро – първият му концерт на сцената на Sofia Live Club.

Тино пусна „Допаминова утопия“, обяви голям концерт в София

„На 10-ти ноември ще се случи нещо, за което мечтая отдавана! От дете най-голямото ми вдъхновение е да гледам хубави концерти на запис, преди дори да започна да ходя на живо. За мен най-великото нещо в музиката са концертите и те са главната причина да избера този път за себе си. Като добавим и фактите, че за пръв път ще бъда на сцената на най-култовия клуб за жива музика в България и най-вече, че този концерт ще бъде заснет в пълнометражен концертен филм, няма как да не се чувствам развълнуван – споделя Тино и допълва:

“Определено усещам този момент като изключително важен – и за мен самия, и за публиката ми. От известно време не съм правил нещо „за първи път“ в музиката и това е най-голямото вълнение, което изпитвам от доста време насам.“

„Допаминова утопия“ е първата песен, която Тино реализира с новия си продуцент East Art и се разпространява от Орфей Мюзик.

Още

Leave a Comment