Новини 

Филип Киркоров се изказа за българската песен в Евровизия 2021

Филип Киркоров изрази подкрепата си за Виктория и българската песен за Евровизия 2021 – „Growing Up is Getting Old”. Популярният артист пожела успех на българката в интервю за БНТ и заяви, че тя е невероятна певица.

Киркоров сподели пред камерата на БНТ: „Скъпа България, много се радвам пак да се видим. Поне за малко, но съм щастлив пак да стъпя на родната си земя. И съм щастлив, че съм тук по един много красив повод – това е един музикален празник за цяла Европа, който изпуснахме миналата година. Това е Евровизия. Аз днес съм неслучайно тук, ще представя песента на молдовската певица Наталия Гордиенко, автор на която се явявам аз.”

„Искам да използвам случая да предам поздрави на потресаващата млада певица Виктория, която ще представя тази година България на Евровизия в конкурса в Ротередам. Този конкурс няма граници, песента няма граници, ние всички се обединяваме от една идея – в този луд свят да забравим поне за една вечер за недоразуменията, за политиката, да се обединим в една голяма държава на име „Песен и любов“ – допълни още той.

Представителите на четири от участващите в Евровизия 2021 държави избраха България, за да заснемат своите предварителни изпълнения за конкурса. Тези записи се доближават максимално до изпълнението на живо в Ротердам и гарантират провеждането на конкурса в условията на пандемия. Виктория също ще заснеме такова изпълнение в София.

Песента на България – „Growing Up is Getting Old”, беше представена на10-и март със специален концерт. Премиерата на песента привлече вниманието на хиляди фенове от цял свят, предизвика десетки емоционални реакции онлайн и се превърна в един от фаворитите за победа на Евровизия 2021.

Още

Leave a Comment