Клипове и песни Новини 

ALMA направи премиера на първи мини албум и нов сингъл

Сладката вокална меланхолия на българската музика ALMA прави премиера на първи мини албум и нов сингъл. Всеки неин проект е красив знак, че не се страхува да бъде различна.

След успеха на колаборациите си с Миро („Повече“) и с гръцкия продуцент и диджей Coyot (“Scared”), ALMA представя първи мини албум, озаглавен Dark Side Of The Moon. Появата на музикалната колекция изпълнителката празнува с премиерата на видеото към едноименния фокус трак на EP-то – „Dark Side Of The Moon”.

Със своето R&B и Soul звучене “Dark Side Of The Moon” разкрива още една страна от многопластовата артистичност на певицата.

ALMA пише музиката и текста на парчето съвместно с един от най-успешните музикални продуценти на корейски поп JinbyJin и шведската певица и артист Moa “Cazzi Opeia” Carlebecker, която е сред авторите на песента, с която тази година Loreen ще представи Швеция на Евровизия. “Dark Side Of The Moon” е едно от заглавията, които се раждат по време на втория творчески лагер за писане на музика у нас – Sofia Songwriting Camp.

ALMA направи премиера на първи мини албум и нов сингъл

„Dark Side Of The Moon е разказ за моментите, в които ми се иска да избягам от този свят, който често ми се струва агресивен, повърхностен и объркан,“ споделя ALMA.

Освен с аудио премиера, парчето излиза и с официално музикално видео, реализирано от творческото дуо The Trackers, Тодор Саботинов от екипа на „Вирджиния Рекърдс“ и Иван Димитров (Torexa). Гледайте ТУК.

Дебютният мини албум на ALMA включва още три чисто нови парчета “Paralyzed”, “Voodoo Doll” и “Burning”, на които съавтори са Kay Be, Павел Николов и Jonathan Shanes и които скоро предстои да излязат с официални видеа.

ALMA направи премиера на първи мини албум и нов сингъл

За сюжета на колекцията изпълнителката разказва: „Всяка песен в EP-то изобразява различен етап от вътрешната ми битка за себепознание и приемане. Когато не се вписваш в дадена среда, започваш да се съмняваш в себе си и качествата си.

Единственият начин да се справиш с тези мисли, е да наблюдаваш и анализираш действията си в контекста на социалната обстановка. Всичко е свързано с това да спреш разрушителните си навици и да се обичаш такъв, какъвто си“.

Още

Leave a Comment