Клипове и песни 

EXPOSE – Не се предавам

EXPOSE представят песен за всички, намерили сили да вдигнат глава. Сингълът е със заглавие „Не се предавам“. Фантастичната грация Невяна Владинова, непримиримите момчета на Деян Топалски, Марин Романов- клоунът, който знае 6 езика, но използва международния на смеха, скандалната красота на драг куин Соларис, детайлното майсторството на режисьора Станислав Христов, перфектният музикант и композитор Щерион Пилидов, визуалните магьосници Цецо Андреев и Момчил Спасов, повелителят на звука Магомед Алиев- Мага, подкрепата на Спортен Център Пулев и целевата помощ от Национален фонд „Култура“ … Целият този екип, вдъхновен от идеята на EXPOSE, създава “Не се предавам“.

„Едва ли има човек, едва ли има бизнес, който да не е засегнат от това, което се случи в последната година“- разказва Цвети.

„Но хората на изкуството, сякаш са в най-патовата ситуация. За това сме изключително благодарни на всички, останали с нас в създаването на тази песен, в която буквално изляхме душата си …И с която искаме да кажем, че точно сега, когато сме паднали, трябва да намерим сили отново да станем, да погледнем напред и да продължим“- допълва Светльо.

Видеото към песента се развива в три локации, под вещото ръководство на Станислав Христов. Уговорката за съвместна работа с него е от години, но популярният режисьор, на когото разчитат куп звезди, телевизионни предавания и продукции, трудно намира свободно време в графикa си. В началото на ноември обаче, след като чува демото на песента, „разчиства“ няколко работни дни и се захваща да изгради достойна визия за въздействащите текст и мелодия.

Към идеята се присъединява и изключителната Невяна Владинова, дни преди да стане втори вицепрезидент на БФХГ. За „Не се предавам“ очарователната грация се снима с медалите от активната си спортна кариера, а нейните кадри, като противовес с нежното излъчване се случват там, където се кове грубата мъжка сила- в Спортен Център Пулев, освободен специално за снимките.

Основната част от действието се пренася и към арената на цирк „Колозеум“, с артисти „на ръба“, останали без представления и любимата си публика. Тъга има в очите на клоуна, докато рисува лицето си, за да може да го „изкриви“ в усмивка.

„Ако искаш да станеш клоун, бъди готов да преглътнеш много горчилка”- казва Марин Романов, който, завършвайки единственото в Европа цирково училище в Москва, едва ли си е представял, че толкова дълго няма да чува детски смях под шапитото. Но и той е уверен в посланието, което носи „Не се предавам“ и е готов всеки ден да слага грим и преглъща горчилката от празната зала, до момента, в който тя отново се изпълни с аплодисменти.

„ А може би „целият този цирк“ около пандемията дойде, за да ни научи без колко и какво можем, но без КОГО не можем, защото докато любимите ни хора са до нас, докато има заради кого да пеем и кого да обичаме, тогава със сигурност може да кажем, както се пее в песента: Не съжалявам! Напред продължавам! И падам, и ставам, и пак продължавам“ – споделят изпълнителите.

Още

Leave a Comment