MIRAIN от „Гласът на България“ с дебютния си албум и концертКонцерти Новини 

MIRAIN от „Гласът на България“ с дебютния си албум и концерт

MIRAIN от „Гласът на България“ е готова с дебютния си албум и свой концерт, който ще се състои в края на месец май. Да яхнеш вълшебно летящо килимче, да препускаш с него из пролетна гора, свежият полъх на вятъра да подмладява лицето ти… Това е усещането когато слушате песните от дебютния албум на MIRAIN – “Clear”.

MIRAIN от „Гласът на България“ с дебютния си албум и концерт

Името на младата вокалистка с чудовищен талант е познато на публиката от хитовото предаване „Гласът на България“, където MIRAIN стигна много по-напред от други. Сега тя слага началото на нов етап в кариерата си – дебютен албум с концерт и стрийминг в цял свят!

Премиерата ще се състои в Sofia Live Club на 31 май /петък/ от 20:00 часа́ под формата на концерт със запомняща се програма, билетите са в продажба, а популярни личности от различни сфери се очаква да присъстват на ивента. Мария Илиева, която беше ментор на изпълнителката в „Гласът“, също ще я подкрепи с присъствие.

MIRAIN от „Гласът на България“ с дебютния си албум и концерт

MIRAIN е автор както на музиката, така и на текстовете към песните в албума с емблематичното наименование “Clear” (от английски език – чисто, ясно, прозрачно), а аранжиментите са поверени на Иван Шопов – музикант,продуцент, композитор,художник, естет и новатор. Иван Шопов е и музикален продуцент на албума.

В „Clear“ са смесени инди, електронна музика, поп и други музикални стилове. Музикални критици определят уникалния стил и глас на певицата като нестандартен микс между Били Айлиш и Долорес от The Cranberries, с богата доза съвременност и нотки футуризъм. В арт средите се коментира, че талантът й има потенциал да постави нова ера в българската музика, отключвайки я към световна слава.

MIRAIN от „Гласът на България“ с дебютния си албум и концерт

Всичко онова, което певицата иска да сподели с публиката, е обобщено в името на албума “Clear” – символ на невинното, чистото, прозрачното. Албумът е експресия на чувства и случки и носи в себе си искреност.

Всяка песен разказва вдъхновяваща за авторката ситуация, от която са били получени житейски уроци, а посланията, които албумът целѝ да предаде са семпли, но фундаментални: Човек никога не трябва да губи вяра в себе си и да се подценява; От всяка ситуация има изход; Всичките ни лимити са там, където ние ги поставяме.

Световното разпространение на албума започва ден преди премиерния концерт в по-добрите световни платформи за музика (AmazonMusic, Spotify, YouTubeMusic, AppleMusic, TIDAL, DEEZER и други).

MIRAIN от „Гласът на България“ с дебютния си албум и концерт

Специални гост-музиканти на концерта са двама забележителни артисти: популярният млад китарист със собствен стил и стабилен бекграунд – Илин Папазян – Ниньо и Иво Александров (Freakcello) – виртуоз в размахването на лъка.

MIRAIN от „Гласът на България“ с дебютния си албум и концерт

За да бъде сценичната картина съвършена концертът ще бъде съпроводен от специално изработена мултимедия от визуалните артисти Те27formers. Тя ще бъде прожектирана зад музикантите на сцената на голяма видеостена. Очаква се шоуто да бъде забележително.

С емоционалното си пеене още от малка изпълнителката предизвиква „дъжд“ от сълзи на щастие, наричали са я и „разплакващата певица“. Така се ражда и артистичния псевдоним на Мира, както е рожденото име на вокалистката: Mira + RAIN = MIRAIN. Пожеланията, които тя получава в аванс от колеги, приятели, близки и фенове е да й върви по вода, както и артистичното й име диктува.

MIRAIN от „Гласът на България“ с дебютния си албум и концерт

Изпълнителката е родена в София, премества се да живее в Троян, започва да пее на 4-годишна възраст.Записва се на вокален педагог в града и от тогава се занимава професионално с музика. Въпреки, че тогава не знае как се свири на пиано, нито как се създава песен, на 14 години написва първата си авторска такава – във вечерта, в която получава от родителите си подарък първото пиано. Днес същата тази песен е част от албума „Clear“.

Започва да пътува сама до Милано, където се среща с различни музиканти и продуценти. Придобива голям опит и въпреки трудностите и отговорностите на възрастен човек талантливата вокалистка успява да съчетава света на музиката с ходенето на училище.

Спира да пътува през 2023 г. и се записва за кастинг в „Гласът на България“. Въпреки че решението й да участва е спонтанно, MIRAIN се чувства уверена и готова за това предизвикателство. Нейната цел е една единствена – да пее за хората!

По време на творческия й път има немалко препятствия, а албумът й е като ручейче бистра вода за нея – той е пречистване и отмиване на негативните моменти. С него изпълнителката се противопоставя на всичко, което е имало за цел да я накара да се откаже от мечтите си; противопоставяне на всяко едно преживяно разочарование. Нещо много повече: “Clear” е светлина!

Още

Leave a Comment