NIYA - победителка в “Гласът на България” 2019, с дебютен албумНовини 

NIYA – победителка в “Гласът на България” 2019, с дебютен албум

Победителката в “Гласът на България” 2019 NIYA представи дебютния си албум. Late On Time е достъпен в стрийминг платформите от 27 юли 2022, а първият сингъл от него е No Time.

Албумът съдържа 7 песни в типичните за NIYA комбинация от стилове и е реализиран с подкрепата на Национален фонд “Култура”. Поп, alternative, щипка R&B са само чатук. ст от стиловете, които слушателите могат да разпознаят.

NIYA - победителка в “Гласът на България” 2019, с дебютен албум

По музиката и аранжимента работи Петър Йотов, като в аранжимента на някои от песните се включва и Волен Милчев. Текстовете са дело на самата NIYA, Даниел Иванов, Ина Червенова и Джейми Макдоналд.

“Със сигурност за всеки изпълнител първият албум е особено специален, такъв е за мен Late On Time. Името на албума никак не е случайно. Той ми отне доста повече време, отколкото очаквах, но въпреки това мисля че идва точно на време. През двете години работа по него концепцията ни се промени почти изцяло. В началото започнахме с една идея, но после се оставихме емоциите да ни водят, докато не се получи нещо, което самите ние харесвахме изцяло. За един млад изпълнител е особена отговорност да премине от кавъри към авторски песни. С тях заставаш зад своите думи, а не зад думите на някой друг. Благодаря от сърце на всички, които бяха до мен в процеса” – споделя NIYA.

Още

Leave a Comment