Sofia Songwriting Camp със специални отличия за DARA, Михаела Маринова и техния издателНовини 

Sofia Songwriting Camp със специални отличия за DARA, Михаела Маринова и техния издател

Световно признание на български хитмейкъри и звезди в рамките на третото издание на най-голямото у нас събитие свързано със създаване на музика – международния творчески лагер Sofia Songwriting Camp. Заслужено признание за участието им в написването на някои от големите хитове в к-поп света получиха едни от най-аплодираните родни изпълнители, които са и автори на хитове.

По време на втория ден от уникалното по рода си събитие, основателят и главен изпълнителен директор за Европа на KREATION Music Rights Europe и Dsign Music – Робин Йенсен връчи плакети за златен и платинен статус по продажби на DARA, Михаела Маринова и техния музикален издател “Вирджиния Пъблишинг“.

Sofia Songwriting Camp със специални отличия за DARA, Михаела Маринова и техния издател

Първото отличие получи DARA – за съавторството си в хитовия сингъл на корейската суперзвезда KAI“Rover”.

Песента е написана по време на Sofia Songwriting Camp през 2021 г. и вече е постигнала над 200 хиляди физически продажби в Корея, над 100 милиона слушания в Spotify и 65 милиона гледания в YouTube.

Михаела Маринова пък бе наградена не с един, а с цели два плакета за участието си като автор в песента „Rainbow”, също създадена в рамките на Sofia Songwriting Camp и включена в албума „Feel Special” на супер популярната момичешка банда Twice,който е вече е със златен статус по продажби (100 000 физически копия) в Корея и двоен платинен статус по продажби за над 500 000 продадени физически копия в Корея.

В него участват 38 автори от 7 държави, които в 10 студиа в рамките на 5 дена създават заедно нови песни, които да намерят своя път към световния пазар.

Освен DARA и Михаела Маринова, след българските участници в кемпа са Дара Екимова, Мила Робърт, Preyah, ALMA, Денис Попстоев, Ангел Дюлгеров, Pavell, Dexter, Naso, VenciVenc’, KayBe, Камен Колев, Лина-Никол, Елия Тодорова.

Още

Leave a Comment