Васил Найденов: Нашият занаят никак не е лесен, защото трябва да се доказвашНовини Топ 

Васил Найденов: Нашият занаят никак не е лесен, трябва да се доказваш

Васил Найденов е най-популярният изпълнител на музикалната ни сцена и е любим на вече няколко поколения българи.Почти всяка негова песен става безспорен хит, а албумите му се продават с рекордни тиражи. Освен в България, има звезден статут и в Русия, където изнася редица концерти, както и в Източна Германия и съседните ни страни.

Въпреки огромния интерес към него, легендарният певец рядко издава нови песни. По думите му в момента има поне две-три нови неща, но нито ги издава, нито ги записва.

“Тук почти никой не излъчва българска музика, а тази система – да се моля на редактори и да плащам на продуценти, за да ме пускат, ми е чужда. Не съм го правил на 20, или на 30 години, няма как да го направя сега на 73! Да не звуча самохвално, но имам работа и ме канят на участия, а не като някои мои колеги, които се напъват от сутрин до вечер белким ги харесат. Аз работя четвъртък, петък, събота и неделя, а те на годината имат пет участия, но ни надуват главата, че правят “големите концерти” с шумна медийна агресия. Нашият занаят никак не е лесен, защото трябва да се доказваш през вечер, не само като форма и звук, а и някой трябва да те хареса, да те купи като продукт, колкото и да звучи отвратително. Някой трябва да си плати, за да влезе да те слуша и гледа – това доказване е трудно и да се замислят по-младите, защо при положение, че имат тотални ротации и медийни хора работят за тях, а накрая резултатът е странен! След като сега не могат да пълнят залите и резултатът не е “фул” и “уау”, след 10, или 50 години какво ще е?! Докато една Лили Иванова е над 60 години на сцената, а аз вече 50!” – обяснява той в интервю за в-к “Труд”.

Още

Leave a Comment