Венци Венц представи най-личната си песен - "Слънчогледи"Клипове и песни Новини 

Венци Венц представи най-личната си песен – „Слънчогледи“

Венци Венц стартира самостоятелната си кариера с проекта „Давам“, но истинската му заявка за успех извън митичното дуо, от което беше част, идва с аудио и видео премиерата на песента му „Слънчогледи“.

Създаването на „Слънчогледи“ има героична история, която започва още по време на пандемията през 2021 г. на среднощна сесия в студиото на „Вирджиния Рекърдс“, част от която освен Венци, са Pavell и Михаела Маринова. Така се ражда първото демо на парчето.

Няколко месеца по-късно Венци и Искрен Тончев – Искрата придвижват проекта напред, но той остава недовършен в рамките на почти две години. В края на 2023 г. обаче, Венци заедно с Камен Колев (kamenmakesmusic) и Васко Иванов (Dexter) нанасят последните щрихи в „Слънчогледи“.

„Това е най-личната ми песен. Затова инатливо не се отказах от нея толкова време. Вълнувам се, че най-накрая мога да я споделя с вас. Надявам се да ви докосне“, споделя Венци.

Венци Венц представи най-личната си песен - "Слънчогледи"

Освен с аудио, „Слънчогледи“ излиза и с официално видео, реализирано от екипа на Albumite, част от който са Халед Догмуш, режисьорът Кристиян Русев и операторът Иван Тодоров. Сякаш за да е в синхрон с историята на проекта, създаването на клипа отнема цял месец, нетрадиционно дълъг период за направа на музикално видео.

Реализиран в екстремни условия за цели осем снимачни дни, той е вдъхновен от Мая Чанов, съпругата на Венци, която се съгласява да се появи лично във видеото заедно с почти 2-годишния им син Ноа Чанов.

Официалната аудио и видео премиера на „Слънчогледи“ е на 29 април в българския радио и ТВ ефир, във всички дигитални платформи и YouTube канала на Венци Венц‘.

Още

Leave a Comment