Новини 

Втора поредна година Приморско е музикален център на България

В продължение на повече от две седмици през август в морския град се проведе международният креативен лагер “Primorsko  Creative Camp 2021”.

В центъра на събитието е създаването на потенциални песни за конкурса Евровизия, като фокус са международните пазари. Музикален домакин на креативния лагер беше Виктория – българският представител на конкурса Евровизия 2020 и 2021. Талантливата българка е не само певица, но и автор на музика и текст.

Сред участниците в “Primorsko Creative Camp 2021” бяха успешни създатели на музика и текст от Нидерландия, които са работили със световните музикални звезди Martin Garrix, Tiësto, Dimitri Vegas & Like Mike, Cascada и Парис Хилтън.Нидерландските музикални продуценти, композитори и текстописци Тони Корнелийсен, Люк Ван Биърс, Айми ван дер Вел и Kéwork работиха в Приморско по създаването на потенциални песни за конкурса Евровизия, който ще се проведе през май 2022 година в Италия.

Геновева Христова, организатор на събитието от страна на Ligna Studios споделя: „Много сме горди, че за втора поредна година успяхме да доведем на Българското Черноморие успешни международни представители на креативните индустрии, които да създават съдържание точно в България. Искам да благодаря отново на д-р Германов и Община Приморско за подкрепата, както и на страхотните ForestBeachResort. В средата на септември за всички фенове на Евровизия в България ще има много приятна изненада.“

Международният креативен лагер “Primorsko Creative Camp 2021” събра на едно място представители на музикалния бизнес, автори на музика и текст, професионалисти в областта на киното, телевизията, танцовото изкуство и комуникациите от България и Европа.

Още

Leave a Comment