Новини 

Графа: Имало е години на неодобрение и подигравки

Графа споделя от какво се води като музикант и какви са целите, които си подставя.

„Когато човек се занимава с музика, трябва да си зададе въпроса защо го прави. Моят отговор е „музиката”. Аз не го правя, за да бъда известен. Никога не съм искал да имам слава и пари. Знам, че съм честен човек. Никога не съм си позволявал да преча на другите, за да успея” –  заяви Владимир Ампов пред Мариян Станков – Мон Дьо.

Изпълнителят описва себе си като „момче, което сбъдва мечтите си” и определя себе си като отговорен човек.

„Нещата започнаха да ми се получават, защото се успокоих. Придобих повече увереност в това, което правя. От ранна детска възраст все се притеснявах, все се тревожех за нещо. Това продължава и до ден днешен. Аз съм много отговорен човек. Непрекъснато се тревожа за някакви неща, които може би в някаква степен са и маловажни и е безсмислено да се тревожа” – споделя той.

Музикантът подчерта, че има силен характер, който му помага в трудни ситуации.

„Научих се обаче тази тревожност да не ми влияе. Оказа се, че съм доста силен като характер. В пубертета си мислех, че съм по-лабилен, по-слаб. Особено в критични ситуации обаче реагирам много по-хладнокръвно, отколкото други. Умея да работя под напрежение” – казва Графа.

Пред Мариян Станков – Мон Дьо той говори и за смъртта на майка си: „Времето може би лекува, но болката си остава. Важно е да намериш сили, за т.нар. „сбогуване”… По някакъв начин успях да го направя. Беше доста труден процес вътре в мен. За пътуването ми до Индия индиректно се оказа, че причината основно е била, за да намеря този път към сбогуването с нея. Една от песните, записани там, е записана за Тони. Дълго време търсих християнски катедрали в Индия. Тъй като майка ми беше много набожна, по някакъв начин получих смирение, заставайки на ръба на оградата на една от тези катедрали”.

Графа сподели още, че винаги е бил много близък с баща си: „Той винаги е бил моя силна опора. Иска ми се да бъда поне малко такъв с моите деца. Късметлия съм да имам такъв баща и такава сестра”.

Според него провалът е нещо хубаво, защото ако успееш да се съвземеш след него, идват по-добри дни.

„От ранна детска възраст се занимавам с тази професия и съм минал през трудни моменти. Имало е години на неодобрение и подигравки. Не ги помня с конкретика, но може би за това, че по някакъв начин съм постигнал нещата си по „втория” път благодарение на фамилията си. Това вече е минало, но е оставило някакво клеймо в мен” – разказва той.

Още

Leave a Comment