Новини 

Дара Екимова: Всяко хубаво нещо е супер кратко

Дара Екимова е четвъртият участник, напуснал трети сезон на „Маскираният певец“. В последното си изпълнение на сцената на шоуто тя взриви публиката с хита на Майкъл Джексън Billie Jean.

Младата звезда на БГ музиката беше скрита под изящната маска на Порцеланът, но гласът й не успя да затрудни панела и лесно бе разпознат от детективите. След изпълнението й в събота коментаторите бяха напълно убедени, че под страхотния костюм е скрита наследницата на Дими от група „Сленг“. Свалянето на маската от Дара на финала на предаването беше силно емоционален момент, в който тя не успя да спре сълзите си.

„Разстроих се, защото имам чувството, че всяко хубаво нещо е супер кратко, като участието ми под маската на Порцеланът в „Маскираният певец“ сезон 3. Щастлива съм, че имах тази възможност и благодаря за поканата на Маги и целия екип. Исках да остана още и бях подготвила много силни песни. Всички знаят, че сами си ги избираме. Бях подготвила разноцветна палитра, в която включвах и опера, но следващия път“ – разказва тя в студиото на „Здравей, България“.

За трудността да облича костюма на Порцеланът изпълнителката обяснява: „Костюмът е невероятен и неповторим, създаден от Кремена Халваджиян. Много е тежък и трудно се балансира с него. Всъщност това е най-трудната част, тъй като тежестта не е разпределена равномерно. Всяко движение, което исках да направя, тъй като не трябва да съм статична, скучна и трябва да напълня сцената, беше доста трудно за овладяване“.

Не крие, че заради участието си в „Маскираният певец“ се е наложило да лъже дори майка си и да влиза в различни конспирации, за да не я заподозрат близките й.

„Много емоционална личност съм и участието ми в „Маскираният певец“ бе като филм. Влязла съм в него, играя скрита роля и животът ми е инкогнито. Имах усещането, че съм част от конспирация. Пазех тайна от всички, дори и от майка ми. Тя със сигурност е подозирала, може ми от самото начало за участието ми. Лъжех, че съм на записи, репетиции и използвах това, че участвах в Sofia Songwriting Camp, това е единственият по рода си български лагер за писане на песни, който организира Станислава Армутлиева и Virginia Records. Лъжех, че се подготвям за него“.

„Маската на Порцеланът съм аз! Разбирам защо Кремена ме е избрала за този костюм. Чуплива, нежна, но несломима съм! Чувствах се страхотно в него, но причината хората да ме разпознаят е, че той разкриваше голяма част от физиката ми. В началото обаче бяха заблудени кой всъщност пее и имаше много предположения кой е зад маската. Най-често ме сравняваха с Михаела Маринова, Крисия, докато накрая всички казаха в хор – това е Дара Екимова!“ – коментира още тя.

Изпълнителката загатва и за някои от творческите си планове: „В момента работя основно върху авторска музика и съвсем наскоро излезе последната ми песен „Последен дъх“.

Още

Leave a Comment