Новини 

Италиански рапър ремиксира хит на 17-годишна българка

Отровната 2020 година се оказа супер успешна за младата ни изпълнителка Димитрия Николова – DIMI. 17-годишната българка, която медиите сравниха с Camila Cabello, успя да възпламени горещите месеци с песента „Още нещо“.

Този хит излезе, след като DIMI спечели специалния приз на Арт Мюзик Фестивал от международния форум за младежко медийно изкуство „Арлекин“. Наградата се връчи от интернационално жури, в състава на което бяха: Антонио Вандони- музикален директор на Радио Италия; доц.Дарияна Куманова- също като представител на Италия; Лина Гьорчева- Македония; доц. Етиен Леви от българска страна.

Освен конкурсния успех, „Арлекин“ донесе на DIMI и интересно запознанство с младата звезда от Италия Джото Босколо, който пък спечели наградата на критиката.

Няколко месеца по-късно по идея на Дарияна Куманова, която от години живее и работи в Милано и чийто ученик е Босколо, се започва работа по съвместен проект между тийн любимците на България и Италия- DIMI & GIOTTO.

„Помислих си, какво би станало, ако от конкуренти двамата се превърнат в партньори и предадат нов поглед на наложения хит „Още нещо“. Песента е в стила на регетона, затова според мен би се харесала на темпераментна публика, каквато имаме и в България, и в Италия“ – разказва доц. Куманова.

DIMI не е непозната за италианската публика и меломаните в страната на ботуша. Младата българка бе поканена за участие в младежката част на авторитетния конкурс „Санремо“, като по време на затворения кастинг тя дори проведе срещи за участие в тийн сериал на NETFLIX. Засега обаче актьорските планове отстъпват пред желанието първо да завърши с отличие езиковата гимназия в родния Пловдив, а после да поеме по творческия си път.

GIOTTO е една от изгряващите рап звезди на Италия, който се занимава с музика още от четиригодишен. На 8 години започва да пише поезия, а вече като тийнейджър римите му зазвучават в ритъма на рапа. Giotto става популярен с песента си „Пълнолуние“, която бързо набира слушания в Spotify.

За нея изпълнителят споделя, че е създадена в труден момент: „Дядо ми беше в болницата, приятелите ми бяха далеч и се чувствах сам и безпомощен…Една вечер погледнах към небето и видях прекрасна луна. Приличаше на усмивка, която сякаш се опитваше да ми каже да не се оставам на тъмните ми мисли. За работата си с DIMI италианецът разказва: Толкова съм развълнуван, че ще работя с певица като нея. Срещнахме се на фестивала „Арлекин“ и оттогава сме в постоянна виртуална връзка. Следя я с интерес и много се радвам на успехите ѝ. Нямам търпение да излезе общото ни парче.

Българо-италиански екип вече работи по двуезичния ремикс, който ще се пусне в началото на месец май паралелно в Италия и България.

Още

Leave a Comment