Керана с пробив в театъра, партнира си с Емил МарковНовини 

Керана с пробив в театъра, партнира си с Емил Марков

Керана и Емил Марков влизат в главните роли в комедията от драматурга Щефан Фьогел „Всяка първа сряда“. Премиерата на пиесата в София ще бъде на 7 април в „Théatro отсам канала“.

Керана пресъздава образа на красиво, но опасно момиче, а Емил Марков – на запазен, но попрезрял мъж. Двамата сключват сделка – той ѝ плаща, а тя му дава тялото си. Слагат всичко на масата – пари, секс, страхове, мечти. Без угризения и без оправдания.Никой обаче не е готов за това, което ще се случи.

Следват невъздържани реакции, взаимни провокации, непредвидими последствия.Неусетно двамата стигат отвъд представите за морално и неморално, правилно и грешно. Всичко това заради необяснимото желание да се докоснат истински. Превръщат се в „нормални хора за нормален секс“, както гласи и подзаглавието на спектакъла.

„Смях и сълзи, нежност и гняв! Чакай, май става дума за любов? Неприемлива и невъзможна? Ако е така, дали ще я познаят?“, тези въпроси задава Емил Марков, който е и режисьор на пиесата, в анотацията към нея.

Керана с пробив в театъра, партнира си с Емил Марков

„Всяка първа сряда“ е дебютът в театъра на неукротимата Керана, която познаваме добре от музикалната сцена. Емил Марковѝ предлага ролята, след като е впечатлен от нейните страст, отдаденост и харизма, когато е с групата си „Керана и Космонавтите“.

Тя, от своя страна, приема веднага, тъй като много харесва текста на Фьогели интерпретацията на Марков. Пъзелът между двамата се нарежда много бързо, защото, подобно на героите от пиесата, са съвсем различни хора от различни поколения, които трудно можем да си представим, че биха могли да имат нещо общо.

Във „Всяка първа сряда“ ще видим още работата на художника Ванина Цандева и ще чуем музиката на „Керана и Космонавтите“.

Австрийският драматург Щефан Фьогел е един от най-поставяните автори на българската театрална сцена. Негови пиеси са „Булчинската рокля”, „Влюбена, сгодена, изчезнала”, „Алонсо”, „Басейнът”, BellaDonna и др.

Керана с пробив в театъра, партнира си с Емил Марков

Емил Марков отново поема режисурата на спектакъл, в който и участва. В „Съседите отгоре“ (автор Сеск Гай) той съчетава успешно двете творчески роли. Пиесата, чийто актьорски състав допълват Лилия Маравиля, Силвия Петкова и Иван Бърнев, е едно от театралните събития, за които билетите свършват бързо.

Припомняме, че Керана и Космонавтите представиха новия си проект само преди две седмици. Сингълът “Твойта кожа” е поредният успешен сингъл на групата, който вече завладя меломаните.

Още

Leave a Comment