Мишо Шамара: Никой не може да избере къде да се роди, но може да избере да мечтаеНовини Репортажи 

Мишо Шамара: Никой не може да избере къде да се роди, но може да избере да мечтае

Мишо Шамара призна, че опитва да се промени към по-добро. Признава за допуснатите свои грешки в ранните години, когато дори самият той е създавал несправедливост.

„Музиката е огледало от реалността. 20-годишният Мишо нямаше модел на подражание, луташе се, прокарваше път с едно мачете и правеше много глупости. Улицата беше моят учител. Агресивен съм, когато има несправедливост, а навремето аз самият създавах несправедливост, бях злодей. Сега се опитвам да бъда Робин Худ“ . Това каза за „Събуди се“ рапърът Михаил Михайлов, известен като Мишо Шамара и Big Sha.

Прякорът му идва от казармата, тогава той си го харесва от уволнен войник и решава да се представя така. Споделя, че за 50 години е разбрал, че иска да поумнее. Най-яркият му спомен е от прожекциите от „Индиана Джоунс“, разкрива, че малките светлинки в детството му идват от киното и музиката.

За трите големи грешки на младостта си определя сексизъм, хомофобия и агресия.

Мишо Шамара: Никой не може да избере къде да се роди, но може да избере да мечтае

„В моите текстове човек може да усети болката, комплексите ми за малоценност, моите мечти и желания, които са ми били в главата. Ако трябва да правя музика сега, няма да е такава“, коментира Big Sha в откровено интервю пред Мариян Станков – Мон Дьо.

Родителите му се гордеят, че никога не пада на колене и дори да го съборят, намира начин да се изправи.

„Никой не може да избере къде да се роди, но може да избере да мечтае, да живее добре и да бъде третиран като човек, независимо от цвета на кожата, религията и сексуалната му ориентация. Нашият народ не бе научен да мисли критично и да води цивилизован спор, а при несправедливост, да излизаме на протест“, каза още Мишо Шамара.

Още

Leave a Comment