Музикалният бизнес като творческа индустрия - първият в България професионален курс за обучение на специалистиНовини 

Музикалният бизнес като творческа индустрия – първият в България професионален курс за обучение на специалисти

Стартира първият в България професионален курс за обучение на специалисти в сферата на музикалния бизнес, който е организиран от Българска асоциация на музикалните продуценти /БАМП/, с партньорството на Института за интелектуална собственост и технологичен трансфер /ИИСТТ/ към УНСС.

„Музикалният бизнес като творческа индустрия“ е безплатен и ще се проведе от 12 до 16 юни, от 9:00 до 16:00 ч. в УНСС в София. Интензивното петдневно обучение ще се фокусира върху всички участници в екосистемата на тази индустрия – автори, музикални издатели, артисти, звукозаписни компании, мениджъри, промоутъри и др., както и върху пътя на техните приходи.

Обширната програма ще бъде водена от топ академични и професионални лектори – водещи международни и български специалисти, лидери в областта, като Abbi Doyle – мениджър на артисти (UK), OlegRozov– представител на дигиталния дистрибутор The Orchard, Lodovico Bienvenuti – директор на Европейския офис на Международната федерация на звукозаписната индустрия /IFPI/, Sylvain Piat – Конфедерацията на авторските дружества /CISAC/ и др. Лекторите ще споделят своето ноу-хау в традиционните и иновативни подходи за успешна кариера в музикалната индустрия, чрез реални примери и казуси от практиката.

Сред основните теми на курса са – Интелектуална собственост и музикален бизнес, Музикално-издателска индустрия, Звукозаписна индустрия, Концертна индустрия, Дигитален свят, Маркетинг на музикални продукти, Синхронизации, Партньорство с брандове и марки, Мениджмънт на артисти, Бъдещето на индустрията.

Курсът завършва със сертификат, издаден от ИИСТТ/УНСС на всички, които са присъствали на минимум 80% от лекциите. Курсът „Музикалният бизнес като творческа индустрия“ е безплатен.

Още

Leave a Comment