Новини 

Новото студио на хитовия продуцент STANI вдъхновено от „Междузвездни войни“

Хитовият продуцент STANI откри музикално студио с уникален дизайн на космически кораб в България. То е вдъхновено от една от най-популярните поредици на всички времена „Междузвездни войни“.

Музикалното студио е калибровано за микс и мастеринг и разполага с нова и качествена техника в областта на звукозаписа и обработката на музика, предоставена от най-добрата компания за акустика в света Vicoustic, и техните партньори за България, Александър Киречев и Ангел Ангелов. С нея работят световноизвестни продуценти сред които Hardwell, Nicky Romero, Tony Junior, Waverider, Deepack, Headhunters, Alvaro, The Playah, Ralvero и други.

„Визуалният дизайн беше вдъхновен от това, че срещнах футуристичната визия за космическите кораби и съвременните тенденции на акустично решение за малки студия. Акустичната обработка е направена с най-добрите продукти в областта на акустиката, произведени от Vicoustic. Един от ключовите елементи беше използването на “Vixagon Mini“, който е изработен изцяло от рециклирана пластмаса, сплетена като вълна от нишки“ – споделя той.

Станислав Милчев Вълев, известен като STANI, е музикален продуцент и композитор на електронна денс музика. Открива любовта си към музиката на 10 години, когато получава като подарък стара звукова система. Неговата страст го провокира да инвестира първите си джобни пари, а по-късно и печалбите си, за да си купи най-новите песни и да подобри уменията си като DJ и продуцент.

Музиката се оказва повече от страст за него. Именно тя е магията, която го връща към живота, след като претърпява тежка катастрофа, след която се възстановява в продължение на една година. С помощта на музиката се преборва за живота си, с амбицията да предаде магията й на колкото се може повече хора.

Живее в Копенхаген от август 2010 година, където има собствено музикално студио. Завършва две училища за звуков инженер и продуцент в Дания, където учи от един от продуцентите на ABBA. Кандидат е за музикалната консерватория на Копенхаген, специалност звукорежисура.

През 2014г. представя в България проекта „Rhythm Makes You Higher“, заедно с Irene Tera, който не предизвиква интереса на родните телевизии и радиа, но е излъчван с голям успех в Дания. С него участва в Copenhagen World Music Festival, който е най-големият фестивал за музика в Копенхаген.

Освен в България, STANI продължава активно да работи и в Дания, където живее през по-голямата част от времето в последните години. Именно там завършва две училища за звуков инженер и продуцент, като по време на следването си има възможност да черпи опит от големи професионалисти, сред които и един от продуцентите на ABBA.

Сред най-известните му сингли в Дания е „Safe Beside Of You“ (All Your Love), който получи признание в Gaffa – най-голямото музикално списание, разпространявано в Дания, Швеция и Норвегия.

През 2018г. STANI представя официалния саундрак към филма „Привличане“, който е сред най-гледаните филми на всички времена в България. За създаването на саундтракът той „привлича“ американската певица, трикратна носителка на Грами – Тифани Фред (Tiffany Fred).

През ноември 2019 година представи официалния саундтрак към филма „Диви и Щастливи“ с участието на Яна Маринова, Александър Сано, Луиза Григорова-Макариев, Койна Русева, Асен Блатечки, Калин Врачански, Дария Симеонова, Явор Бахаров и отново под режисурата на Мартин Макариев. Този път STANI се обединява с Антони Рикев – WahTony от Мюзик Клиник Рекърдс и създават парчето DREAMS, което зарадва любителите на 80-ския звук.

През 2020 година STANI даде силна заявка за световен хит с най-новия си проект, озаглавен „Let`s Make Love“. В сингъла с вокали се включва носителката на три награди „Грами“ Тифани Фред. „Let`s Make Love“ се радва на силен интерес, както в България, така и в Скандинавските страни и САЩ.

През тази година продуцентът работи активно по нови проекти с български и чуждестранни артисти, с които ще зарадва публиката съвсем скоро.

Още

Leave a Comment