Клипове и песни Новини 

Нора Караиванова и STANI с първи съвместен проект -„Chain On My Brain“

Нора Караиванова и STANI представят първия си съвместен проект „Chain On My Brain“. Сингълът е резултат от случайно запознанство на музикантите, които решават да експериментират с парче на английски език, водено от ритъма и заряда на 80-те години.

„Един ден STANI ми изпрати демо на песента. Аз харесвам музиката от 80-те години и веднага получих вдъхновение за текста. Това е пореден експеримент в звученето на мои проекти и предизвикателство, което приех с голямо удоволствие. Снимките на видеото бяха изпълнени с много емоции. За пореден път използвам и ретро автомобил, този път обаче не е соц класика, а истинска ретро антика от 80- те Mercedes Benz 560 SL – USA edition, произвеждан от 1971 до 1989 година“, споделя Нора Караиванова.

„Нора притежава невероятен дар и гласът й има специфичен почерк. Харесах я още от момента, в който се запознахме, защото усетих, че тя е истински творец, който обожава това, което прави и придава емоция и оригинално звучене на всичко, до което се докосне“, коментира музикалния продуцент STANI.

„Chain On My Brain“ е по музика на STANI и Нора Караиванова, текст на Нора Караиванова и Александър Георгиев – A.L.E.K.S, и аранжимент на STANI, а видеото е дело на режисьора Янко Ечкин. За визията си във видеото Нора Караиванова се довери на Диана Стоенчева – грим, дизайнера Наталия Живкова и Дия Николова. Кадрите от видеото са заснети в емблематичния пловдивски квартал Капана.

Музикантите обещават, че „Chain On My Brain“ няма да е последният им общ проект и дори планират още хитове, които да представят както на българската, така и на чуждестранната сцена.

„Chain On My Brain “пристига след кратката музикална пауза, която Нора направи по време на COVID пандемията. Сега певицата е готова за нови срещи с публиката, като първата такава ще е в началото на месец юли. Тогава всички меломани ще имат възможност да я видят в най-новото й амплоа – като Дион в „КОСА“.

Премиерата е на 1 юли, тематично веднага след Джулай морнинг, на сцената на Летен театър – Варна от 21:00 часа. Спектакълът е на Варненска опера с режисьор – Борис Панкин, диригент – Страцимир Павлов, хореограф – Анастасия Неделчева и уникалните авторски костюми на художника Петър Митев, които са специални направени за всеки един персонаж.

Още

Leave a Comment