Повече от 11 000 души пяха в един глас с Любо Киров в три изключителни концертаКонцерти Новини 

Повече от 11 000 души пяха в един глас с Любо Киров в три изключителни концерта

Любо Киров направи три изключителни концерта, в три поредни вечери, при три пъти препълнена зала 1 на НДК. Това беше кулминацията на „Турне 2023“ на музиканта, който направи впечатляващо музикално шоу на световно ниво. Повече от 11 000 души пяха в един глас, танцуваха и преживяха емоционално тридневния маратон от концерти на 8, 9 и 10 ноември.

„Благодаря ви! За това, че всеки път оставяте следа в сърцето ми. Че всеки път ме карате да бъда най-щастливият човек на света. Че толкова години ми позволихте да правя това, което искам“, сподели Любо Киров.

Повече от 11 000 души пяха в един глас с Любо Киров в три изключителни концерта

„Восъчен герой“ беше ударното начало на всяка една от трите вечери. Любо Киров изпълни и превърналите се в знакови за българската музика песни „Както преди“, „Ти можеш“, „Ако сме двама“, „Целуни ме“, „Има ли цветя“, „Заедно“ и др.

Специален гост на първия концерт беше Мария Илиева за дуета Alright, а Михаела Маринова бе неизменна част от цялото турне с „Мога“. Силно емоционално беше изпълнението на „Усеща се сила“, в което се включиха деца от вокална група „Бон-Бон“.

Повече от 11 000 души пяха в един глас с Любо Киров в три изключителни концерта

Безкомпромисен звук, впечатляващи осветление и визуални ефекти направиха музикалния спектакъл забележителен, какъвто публиката е свикнала да получава всеки път от любимия си артист. С него на сцената бяха музикантите от Голямата банда – Ангел Дюлгеров (китара), Радо Казасов (барабани), Пламен Денчев (клавишни), Евден Димитров (бас), както и вокалистите Мария Матеев, Тома Здравков и Росен Кукошаров.

Близо 25 000 души станаха част от „Турне 2023“ на Любо Киров по време на десетте концерта в страната, абсолютно разпродадени предварително. Това го направи и най-продаваното събитие на поп изпълнител за годината в класацията на една от популярните платформи за продажба на билети Eventim.

Повече от 11 000 души пяха в един глас с Любо Киров в три изключителни концерта

2023-та започна изключително успешно за Любо Киров. Албумът му „Целуни ме“ стана най-продаван (на физически носител) за 2023-та. Той беше един от големите победители на Годишните музикални награди на БГ Радио – със статуетки за „БГ албум“ и „БГ изпълнител“.

В края на март Любо Киров беше удостоен с награда „Икар“ в категория „Атракционно и сценично изкуство“ за приноса му в музикално-сценичното изкуство. Той получи и отличието „Златно перо“ за принос към българските култура и изкуство.

Повече от 11 000 души пяха в един глас с Любо Киров в три изключителни концерта

В началото на февруари песента му „Усеща се сила“ беше отличена в първите Годишни награди на Националната музикална класация БНР Топ 20 с най-висока оценка от селекционния екип на радиото. Той беше и сред артистите с открояващи се постижения и ярко присъствие в музикалния живот през 2022, включващи албума “Целуни ме”, впечатляващия едноименен концерт в зала “Арена Армеец”, както и националното музикално турне.

Поредна година той отново е в класацията на престижното списание Forbes „Топ 70 на българските знаменитости“, което го постави на първо място като музикален изпълнител.

Още

Leave a Comment