Росен Янчев, който свали 115 килограма от теглото си, с проект за необратимите загубиКлипове и песни Новини 

Росен Янчев, който свали 115 килограма от теглото си, с проект за необратимите загуби

С музика Росен Янчев разказва трогателна история, посветена на необратимите загуби, пропуснатите моменти и на срещите, които никога повече няма да се случат. Самият изпълнител обрича песента „Да помълчим“ на своя баща и допълва, че той е причината проектът да се изпълни със смисъл.

„Всъщност историята на „Да помълчим“ започва още през 2013 година.- споделя Росен- Тогава, в началото на кариерата ми, моят баща ме подкрепи финансово, за да запиша първата си авторска песен. Нещо повече-тогава татко дори изтегли заем, за да мога да направя песента.“

Росен започва работа с Магомед Алиев-Мага. Получава работен вариант на проекта, но сякаш нещо му липсва и настъпва колебание дали да продължи в тази посока. Мнението на друг талантлив изпълнител накланя везните.„В разговор с Миро, той просто ме попита: Чувстваш ли го? Не?! Тогава не го прави.“

Към тази формула на успеха Росен Янчев се връща години по-късно, след като неговият баща, за съжаление,вече не е на този свят. В негова памет изпълнителят възобновява работата по песента, но вече с ясна концепция и вдъхновение. Невероятният Ники Гурманов облича емоциите в чувствен текст. Мага създава музиката. В аранжимента участва и фантастичния цигулар Андрей Русев, а когато към екипа се присъединяват и вокалите на гръцкия изпълнител Агатангелос Агатангелу се получава гарантиран баладичен хит.
„Дължах „Да помълчим“ на моя баща и я посвещавам на всички хора загубили някого, загубили любов, загубили смисъл.“- казва Росен Янчев.

Росен Янчев, който свали 115 килограма от теглото си, с проект за необратимите загуби

В носталгична хармония с текста и мелодията видеоклипът към „Да помълчим“ е заснет в черно-бялата гама. За снимките Росен пътува до една от любимите държави на баща си-Италия. Заедно с режисьора Павел Симеонов улавят подходящи моменти и образи от Милано и стария град на Бергамо. „Искахме визията да отговаря на посланията в нея и така например движението на централната гара в Милано изобразява символиката на това как хората идват и си отиват от живота ни.-споделя Росен Янчев и добавя- Но въпреки загубата, животът продължава и единственото, което ни остава е само да обичаме хората, които вече не са сред нас, да пазим хубавите спомени и… да помълчим“.

Във вените на Росен Янчев тече българска бащина и грузинска майчина кръв. Първа песента „Да помълчим“ чува неговата майка-щастлива и развълнувана от емоционалната стойност и професионалното качество на проекта.

Певецът е в основата на една от най-атрактивните артистични програми в София. Изпълнителят може да бъде гледан в емблематично столично заведение, на сцената, на което са били Васил Найденов, Лили Иванова, Любо Киров, Графа, Миро и големи балкански звезди като Цеца, Лепа Брена, Драгана Миркович.

Преди две години Росен Янчев предизвика сензация, след като публично обяви успешното сваляне на 115 килограма от теглото си, чрез специална процедура в Турция. След тази житейска промяна, изпълнителят реши да подари подобна терапия на друг нуждаещ се човек… но не само това.

Вдъхновен от феноменалната промяна, той създаде My Change Bulgaria – първата платформа, която отразява реални стъпки към промяна и реални резултати от нея.

Още

Leave a Comment