Новини 

Свет Радославов изуми публиката в Слънчев бряг

Бутиковият концерт на световноизвестния цигулар Свет Радославов изуми публиката в Слънчев бряг. Световни хитове, любими естрадни шлагери и емблематични български народни песни, изпълнени с електронна цигулка – това бе атмосферата на събитието.

Гостите останаха изумени от виртуозността, с която музиканта се изяви на най-голямата клубна сцена в България. Над 2 часа продължи представянето му пред българска публика, а репертоарът му включваше музика от всички краища на света. Най-аплодирани обаче бяха авторските му интерпретации от българския фолклор, в това число „Излел е Дельо Хайдутин“, „Девойко мари хубава“ и „Зайди Зайди, ясно слънце“.

Още в самото начало на вечерта Svet призна, че денят е изключително емоционален за него, защото отбелязва годишнина от любовта си с Таня Тингарова.

Двамата са двойка освен в живота и на сцената и определено се допълват по перфектен начин в своите изпълнения.

Всъщност кой е Светлин Радославов? Свет, както е артистичният му псевдоним е определян от медиите като музикална и интернет сензация. И ако често подобен род суперлативи са изкуствени и преувеличени, то в неговия случай са самата истина.

Българинът живее над 20 години в Америка и буквално взривява социалните мрежи със своите модернистични изпълнения на цигулка. Звездата му изгрява в шоуто „Америка търси талант“, след като легендарния Хауърд Стърн го определя като „най-добрия цигулар, който е виждал“.

През 2016-а той разплака стотици хиляди българи по целия свят, със своето изпълнение на националния химн. Ето защо това бе и логичната кулминация на неговия концерт в Слънчев бряг.

Отличаващите се събития на южния плаж в Слънчев бряг, продължават този четвъртък (27.08) с концерт трибют на Майкъл Джексън.

Още

Leave a Comment