Новини 

Тази вечер: Втори полуфинал на Евровизия 2022 в Торино

Вторият полуфинал на конкурса Евровизия 2022 ще се проведе тази вечер в Торино. Шоуто започва в 22:00 часа българско времеи ще може да се гледа на живо по БНТ 1. 18 участници ще се борят за 10 места към финала.

Българските фенове на конкурса ще имат възможност да гледат шоуто заедно по време на излъчването в София, което е част от програмата на Sofia Eurovision Party 2022.

Събитието ще се проведе в модерното пространство за събития The Steps и тази вечер ще започне в 21 часа, а след края му ще има и клубна вечер с хитове от конкурса.

За големия финал на 14-и май организаторите са подготвили концерт с участието на българската представителка на Евровизия 2020 и 2021 Виктория и други звезди от конкурса, излъчване на шоуто, както и клубна вечер с най-големите хитове от Евровизия с DJ Dian Solo.

Фаворитите на феновете във втория полуфинал на Евровизия 2022 са песните на Сърбия, Полша, Кипър, Румъния и Швеция. Сред участниците в полуфинала е и популярната рок група The Rasmus, която ще представи Финландия и ще открие шоуто.

Участие във втория полуфинал ще вземе и Северна Македония с певицата Андрея, която е един от аутсайдерите за класиране на финала.

Финалистите ще бъдат определени след гласуване на зрители и жури във всички 18 участващи държави, както и в Германия, Великобритания и Испания, които са директни финалисти, но имат право на вот във втория полуфинал.

Във вторник се проведе първият полуфинал на Евровизия 2022. Към финала продължиха участниците от Литва, Швейцария, Украйна, Нидерландия, Молдова, Португалия, Исландия, Гърция, Норвегия и Армения.

Големият финал на Евровизия 2022 ще се проведе тази събота. Фаворити за победата са Украйна, Великобритания, Италия, Испания и Швеция.

Още

Leave a Comment