Клипове и песни 

Тихомир Митов и Ваня Вакари представят „Сеньорита“

В началото на есента, сякаш за да удължи усещането за лято, пристига „Сеньорита“- гореща музикална тема от Тихомир Митов. Любимият участник от третия сезон на „Гласът на България“ е готов с новата си песен, в синхрон с актуалния старт на музикалното реалити, което го направи популярен.

„Сеньорита“ е в емблематичния за Тихомир стил, донесъл му толкова много фенове. Песента избухва в модерния микс между поп пеене и фолклорни мотиви, фантастично вплетени в проекта от Ваня Вакари- квартет „Славей“.

„В последните години този стил доста се наложи като тенденция – споделя изпълнителят- но аз не държа на него заради комерсиалната част. С екипа ми сме решени да покажем, че българският фолклор не е останал само в миналото,а се развива, може да е с мейнстрийм звучене и ние трябва да го налагаме и показваме… Дори Лейди Гага използва в трейлъра към автобиографичния си филм български фолклорни мотиви…Какво по- голямо доказателство, че нашето музикално наследство е световен музикален фактор?!“

Песента е по музика и текст на Тихомир, като той сам признава, че идеята от дълго време се върти в главата му. Той пише „Сеньорита“ за онези прекрасни моменти и неустоими летни флиртове, които може да се случат само в безумните летни вечери. Нарочно изпълнителят решава да пусне проекта точно в началото на есента, за да извика отново в съзнанието на феновете юлските спомени.

„Снимахме в различни локации по божественото българско Черноморие – разказва Тихомир- Бяхме в Царево, Арапя, по тихи и незнайни кътчета, за да съберем най-хубавите гледки и да обогатим усещането за българска красота, което Ваня Вакари внесе с гласа си.“

Носителката на „Кристално огърлие” не само се включва в „Сеньорита“, като построява фолклорната тема, но е част и от каста за клипа. Създаден като мини филм, видеото вече събира харесвания от официалния YouTube канал на Тихомир Митов:

Още

Leave a Comment