Новини 

Устата – различен, ексцентричен, скандален

Иван Динев – Устата отново ще бъде различен, ексцентричен, скандален и емоционален. Навръх рождения си ден – 10 октомври, той ще празнува заедно с почитателите си в столичен клуб, където зрителите ще имат възможността да се потопят в света на едно различно и сравнително непознато у нас направление на комедийния жанр – Comedy Roast („Комедийно печене“).

Характерни за него са няколко неща:

– Всички шеги са насочени към една публична личност, която е официалния гост на събитието и присъства на сцената;
– Хуморът е безпощаден и остър, на моменти на ръба на обидата и подигравката, като под обстрел са всички издънки на госта, недостатъците и слабите му места, както и грешките, които е допускал;
– Участват приятели на госта и известни комедианти, които се възползват максимално от възможността да го „нахранят“ пред публика;
– В края на шоуто гостът има правото да им върне жеста подобаващо.

Първото публично шоу от този тип е проведено в Ню Йорк в далечната 1949 г. от New York Friars Club, когато почетен гост е бил френският актьор и кабаретен певец Maurice Chevalier. В следващите години това се превръща в традиция, но все пак хората, които са се осмелили да се подложат на това преживяване, не са много в световен мащаб – освен да са публични личности, се изисква и солидно чувство за хумор и самоирония, защото макар и шеги, някои от тях са доста пиперливи и могат да удрят там, където най-много боли. Сред тях са Упи Голдбърг, Доналд Тръмп, Чарли Шийн, Шарън Стоун, Алек Болдуин, Памела Андерсън и Брус Уилис.

Устата не само претендира да е „широко скроен“, но и за да ни убеди от самото начало в това, е избрал събитието да се проведе на рождения му ден – 10 октомври. Подаръците са ясни – удари под кръста от приятели и колеги, както и много смях за негова сметка.

Грил майстори на сцената ще бъдат едни от най-известните имена в комеди жанра у нас:
– Миро Симеонов – Водещ
– Димитър Иванов – Капитана;
– INSIDE JOKE: Дими, Моника, Георги Кючуков и Тео Чипилов;
– Група „Нема К‘во“: Калин, Венсан и Жорони;
– Александър Маринков;
– Драгомир Симеонов;
– Теньо Гогов;
– Шкумбата – специален гост.

Някои от тях ще го въртят бавно на шиш, други директно ще го метнат на скарата, но и в двата случая степента на изпичане ще е well done и всички в залата ще усетят вкуса на печено.

Ще успеят ли те да го „нахранят“ до преяждане или той ще им запуши устите с нещо горещо? Чия уста ще се окаже най-голяма? Преживяването гарантирано ще донесе наслада за сетивата както на феновете на Устата, така и на тези, които не го харесват.

Още

Leave a Comment